![]() |
Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi ) |
![]() |
![]() |
#136 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Karanfilem Budam Budam Budama Karanfilem Budam Budam Budama (Budama Balam Budama) Yeminliyem Sensiz Girmem Oy Odama (Odama Canım Odama) Selam Verdim Yanındaki De Adama (Adama Balam Adama) Ballandır Balam Ballandır Dolandır Bade Dolandır Karanfilem Biberem Balam Biberem (Biberem Balam Biberem) Ben Yârimden Dilberem Balam Dilberem (Dilberem Sunam Dilberem) Ekşitme Yüzün Gözün Misafirem Oy Giderem (Giderem Balam Giderem) Ballandır Balam Ballandır Dolandır Bade Dolandır Erzurum-Faruk Kaleli-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Karanfili Gül Dalına Değende Karanfili Gül Dalına Deyende Ne Hoş Olur Alma Yâra Deyende Doyum Olmaz Edasına Nazına Güzeli De Ondördünde Sevende Has Bahçede Kırmızı Gül Destesi Ben Olmuşam Nazlı Yârin Hestesi Gidip Görem Yâr Kokusu Gelir Mi Şimdi Gelir Şu Oltu'nun Postası Has Bahçede Kırmızı Gül Destedir Benim Sevdiceğim Daha Yosmadır Nice Oldu Haber Gelmedi Yârdan Kendim Gurbet Elde Gönlüm Yastadır Erzurum/Oltu-Zafer Acar-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Karşı Geçeye Geçerem Karşı Geçeye Geçerem Atlara Yonca Biçerem Yâr Seni Alır Gaçaram Sen Gine Doldur Fincanı Sen Gine Canımın Canı Fincanı Taştan Oyarlar İçine Bade Koyarlar Yâr Seni Sevsem Duyarlar Sen Gine Doldur Fincanı Sen Gine Canımın Canı Fincanı Doldur Sıradan İçmeyen Kalksın Aradan Ak Güzelleri Yaradan Sen Gine Doldur Fincanı Sen Gine Canımın Canı Erzurum/Tortum-Narman-Yöre Ekibi-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Karşıda Hayvalıklar Karşıda Hayvalıklar Suda Oynar Balıklar Ne Bu Sevgi Olaydı Ne De Bu Ayrılıklar Suda Yudum Balığı Yâr Değişmiş Kılığı Doya Doya Bakmadım Siyah İmiş Bıyığı Kuzu Çayırda Meler Feryadı Bağrım Deler Beni Dağlar Eylemez Eylerse Yârim Eyler Erzurum-Cafer Kırmızı-Haydar Şahinkaya-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Karşıda Üzüm Kara Karşıda Üzüm Kara Ah Çimene Gel Çimene Gel Gül Oğlan Çimen Çiçek Deste Biçek Çit Yelek Gül Oğlan Salkımı Düzüm Kara Ah Çimene Gel Çimene Gel Gül Oğlan Çimen Çiçek Deste Biçek Çit Yelek Gül Oğlan Gideceğim O Yâre Ah Çimene Gel Çimene Gel Gül Oğlan Çimen Çiçek Deste Biçek Çit Yelek Gül Oğlan Elim Boş Yüzüm Kara Ah Çimene Gel Çimene Gel Gül Oğlan Çimen Çiçek Deste Biçek Çit Yelek Gül Oğlan Erzurum-Gülümser Gözüm-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kavak Uzanır Gider (Loy Loy Loy) Kavak Uzanır Gider (Loy Loy Loy) Dalı (Da) Bezenir Gider (Loy Loy Loy) Gönül Çekmeyen Kızın (Loy Loy Loy) Ömrü Uzanır Gider (Loy Loy Loy) Bu Derenin Kavağı (Loy Loy Loy) Güneş Almış Konağı (Loy Loy Loy) Bugün Ben Yâri Gördüm (Loy Loy Loy) Elma Gibi Yanağı (Loy Loy Loy) Bu Dere Coşar Gider (Loy Loy Loy) Suları Taşar Gider (Loy Loy Loy) Ben Yârimi Kaybettim (Loy Loy Loy) Yüreğim Yanar Gider Erzurum-Muharrem Akkuş-Muharrem Akkuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kavak Uzanır Gider (Ele Güzel Oğlan) Kavak Uzanır Gider (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Dalı Bezenir Gider (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Sevip Sevip Almayan (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Günah Kazanır Gider (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Derelerin Alucu (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Kınalı Parmak Ucu (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Evlenmeyen Kızların (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Kabul Olmaz Orucu (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Al İşliği Al Eyle (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Al Da Beni Yâr Eyle (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Git Askere Gel Eyle (Ele Güzel Oğlan Şeker Olan Sen De Gel Sen De Gel) Gel De Beni Sar Eyle (Ben Eve Gidim Köye Gidim Suya Gidim Sen De Gel Sen De Gel) Erzurum-Sıddık Sayal-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kavurma Koydum Tasa Kavurma Koydum Tasa (Ağam Yar Paşam Yar) Doldurdum Basa Basa (Digel Gel) Benim Yarim Pek Güzel (Ağam Yar Paşam Yar) Azıcık Boydan Kısa (Digel Gel) Haydi Haydi Hopla Gel Digel Gel Fistanını Topla Gel Digel Gel Bugün Ayın Onudur (Ağam Yar Paşam Yar) Yüküm Buğday Unudur (Digel Gel) Evliye Gönül Verme (Ağam Yar Paşam Yar) Eve Gider Unudur (Digel Gel) Haydi Haydi Hopla Gel Digel Gel Fistanını Topla Gel Digel Gel Tortumun Eymeleri (Ağam Yar Paşam Yar) Beğenmem Deymeleri (Digel Gel) O Yar Yelek Yaptırmış (Ağam Yar Paşam Yar) Ben Olim Düğmeleri (Digel Gel) Haydi Haydi Hopla Gel Digel Gel Fistanını Topla Gel Digel Gel Erzurum-Yöre Ekibi-TRT Erzurum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kelo Gurban Söyleme Kadın Kelo Gurban Söyleme Kelo Hayran Söyleme Sene Potin Alıram Kelo Gurban Söyleme Kelo Gurban Söyleme Kelo Hayran Söyleme Sana Çorap Tokiram Kelo Gurban Söyleme Kelo Gurban Söyleme Kelo Hayran Söyleme Mendilim Senin Olsun Kelo Gurban Söyleme Ben Kelem Ben Keçelim Ben Mendili Neylerim Erkek Ben Kelem Ben Keçelem Ben Potini Neylerem Çıkar Damda Beklerem Ağam Gelse Seylerem Çıkar Damda Beklerem Vallah Billah Söylerem Ben Kelem Ben Keçelem Ben Çorabı Neylerem Çıkar Damda Beklerem Ağam Gelse Seylerem Çıkar Damda Beklerem Vallah Billah Söylerem Ben Kelem Ben Keçelem Ben Mendili Neylerem Senin Gönlün Bend'olsa Ağam Gelse Söylemem Senin Gönlün Bend'olsa Vallah Billah Söylemem Erzurum/Hınıs-Mahmut Keleş-Ateş Köyoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Keşkem Bu Ellere Gelmez Olaydım Keşkem Bu Ellere Gelmez Olaydım Seni Bu Hallerde Görmez Olaydım Kırıla Kollarım Vurmaz Olaydım Ölene Dek Mahmut Diyem Yar Diyem Öğleyinen İkindinin Çağında Bir Gül Bitmiş Nazlı Yarin Bağında Yıkılacak Karaman'ın Dağında Ölene Dek Mahmut Diyem Yar Diyem Erzurum-Ağa Keskin-İlhami Uslu-Muzaffer Yönden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kırmızı Gül Demet Demet Kırmızı Gül Demet Demet Sevda Değil Bir Alamet (Balam Nenni Yavrum Nenni) Gitti Gelmez O Muhannet Şol Revanda Balam Kaldı (Yavrum Galdı Balam Nenni) Kırmızı Gül Her Dem Olmaz Yaralara Merhem Olmaz(Balam Nenni Yavrum Nenni) Ol Tabipten Derman Gelmez Şol Revanda Balam Kaldı (Yavrum Galdı Balam Nenni) Kırmızı Gülün Hezeli Ağaçlar Bekler Gazeli (Balam Nenni Yavrum Nenni) Karayağızın Güzeli Şol Revanda Balam Kaldı (Yavrum Galdı Balam Nenni) Erzurum-Muharrem Akkuş-Nida Tüfekçi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kız Kara Kız Kara Kız Kız Kara Kız Kara Kız Otur Zülfün Tara Kız Ben Şamamı İtirdim Hele Koynun Ara Kız Kız Kara Kız Kara Kız Gel Gir Bizim Bara Kız Sen Vefasız Ben Arsız Derdin Kime Yanarsız Erzurum/Oltu-Cevdet Aslan-Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Kömür Gözlüm Ateşine Düşeli Kömür Gözlüm Ateşine Düşeli Didem Gam Yaş Döker Dil İmdad Eyler Diyâr-I Gurbette Sefil Sergerdan Bana Senden Başka Kim İmdâd Eyler Ezelden Olmuşum Gamlar Düşkünü Ben Feleğe Mihnet Etmem Müşkülü Cânan Ne Beklersin Elin Köşkünü Felek Bir Gün Vurur (Yâr Yâr) Ya Berbâd Eyler Yine Rengin Aldı Dağın Lâlesi Yıkılmış Yapılmaz Gönlün Galesi Emrah'ın Çektiği Aşkın Belâsı Ne Alır Canımı (Yâr Yâr) Ne Âzâd Eyler Erzurum-Aşık Yaşar Reyhani-Talip Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Köprünün Başlarında Köprünün Başlarında Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Otursam Taşlarında Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Benim Sevdiğim Güzel Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim On Sekiz Yaşlarında Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Köprünün Başındayım Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Sevdamın Peşindeyim Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Kınamayın Ahbaplar Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Ben Murad Üstündeyim Hanım Eylen Eylen Eylen Canım Eylen Ben De Gelim Erzurum-Mükerrem Kemertaş-Yücel Paşmakçı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Yöresi Türküleri ( Erzurum Şivesi )Körlenme Ey İnsanoğlu Körlenme Ey İnsan Oğlu Ölmemeye Çare Mi Var Her Açan İnsan Bir Güldür Solmamaya Çare Mi Var Hani Ecdat Hani Ata Hakka Karşı Etme Hata Tabut Derler Ağaç Ata Binmemeye Çaremi Var Lütfi Hey Der Ölüm Kader Gelmiş Ecel Beni Bekler Buraya Gelenler Gider Gitmemeye Çare Mi Var Erzurum/Alvar Köyü-Halit Kök-Suat Işıklı |
![]() |
![]() |
|