![]() |
Azerbaycan Türkü Sözleri |
![]() |
![]() |
#136 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇekerem gılıncı girrem meydana Gelirsen meydana gel indi gel gel Bezerem meydanı zerafşan gana Gelirsen meydana gel indi gel gel Şeki Şirvan getl-i ferman ya menim Ezberimdir gırhlar piri ya menim Cahan Hanım ya senindir ya menim Gelirsen meydana gel indi gel gel Abdulla gızıban şirivar oynar Galhan gumbuldayar şemşirdar oynar Baş kesiler meydan gızıl gan oynar Gelirsen meydana gel indi gel gel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriMühennet zamana bi - mürvet felek Şamı sübhe sübhü şama çekirsen Lehzede açırsan neçe cür kelek Gah pozursan gah nizama çekirsen Çoh hesretler görmür o kimsesini Vaya dönderirsen şadlıg behsini Tereggi tenezzül kemençesini Gah zilleyib gah da beme çekirsen Rehimsen kerimsen edl ü edalet Könülden heberdar her dile beled Seyidden molladan beyden hecalet Bu ne dağdır sen sineme çekirsen Altmış il gurğuna gıldım tamaşa Sende bir itibar görmedim haşa Heçkes dövran sürüb çıhmadı başa Ekmez kotan kimi hama çekirsen Berhem olsun tegdir pozulsun yazı Bu gurğuya heçkes olmaz irazı Eşşeğe çullayıb ebrü atlası Köblen deyib şahlıg dama çekirsen Arpadan incikdim bitmedi gendüm Darıynan daragan heç değil fendim Candan bezdim öz özümden iğrendim Ahırımı ne hengame çekirsen Elesger gelbine saldın işığı Meclisler zineti el yaraşığı Ezizlikle sahladığım aşığı Zelillikle intigama çekirsen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBi-mürvetsen bi-insafsan ay zalım Durubsan kelbime yara çegmege Hatrına deymesin dost kadan alım Versen tellerinen tara çegmege Riyadayam menzilime çatmaram Derd elinden gece gündüz yatmaram Högmnen isterler men ha getmerem Gözeller aparır dara çekmege Necef deyer sonam sallan dur yeri Gördüm camalını oldum serseri Erşden gılman gelir behiştden peri Kelemnen kaşına kara çegmege |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriHer cefengler saz götürüb söz deyib Şairlik ismini sana çekmesin Çibin milcek zenbur kimi sızlayıb Gangalın şehdini şana çekmesin Şairlik elminde bir kamal gerek Divanı tecnisi her misal gerek Kotanı goşmağa gelte kal gerek Kala gabah körpe dana çekmesin Ustadlar kelamı bize gelende Heste cismim olur teze gelende Arif meclisinde üze gelende Onda yahasını yana çekmesin Govgaya düşübdü bu yazıg Söyün Ne mende can galıb ne de baş beyin Tülkü derelerde aslana boyun Hünerini gana gana çekmesin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü Sözleriİnsan payız öle yazda dirile Zimistanda boran garı çekmeye Günü günden işi düşer müşgüle Herkes namus geyret arı çekmeye İncik olma goca aşıgın yaşından Vagif ol könlümün eşg ataşından Bülbül gül yolunda keçer başından Eğer gül köysüne harı çekmeye Eşg ucundan tapdı hatalar meni Gul deye Hebeş'de satalar meni Goyub top ağzına atalar meni Belke canım bu azarı çekmeye Heste könül gezir bu temennada Merdlerin mövlası sen yetiş dada Merd igide ölüm hagdır dünyada Yoksul olub ah ı zarı çekmeye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriGördüm camalını düşdüm teşvişe Alıbsan canımı cellad misilli Firgetinden elim getmez bir işe Gezirem didergin seyyad misilli Felek yıhsın seyrağıbın öyünü Üreyine çeksin dağı düyünü Üzü gara olsun giyamet günü Yansın oda Seddi Şeddad misilli Gel barış Cuma'yla servi boylu yar Men senin eşginden tapmıram gerar Bir neçe vaht bele keçerse ruzgar Öldürrem özümü Ferhad misilli |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇemberli çargat bala zer hanım Öv oldu helvet bala zer hanım Şeyteni leğnet bala zer hanım Elde topanca bala zer hanım Gellem dalınca bala zer hanım Menim olunca bala zer hanım Petekte ari bala zer hanım İçinde bali bala zer hanım Gel mene bari bala zer hanım Elde topanca bala zer hanım Gellem dalınca bala zer hanım Menim olunca bala zer hanım Şelte giyirsen bala zer hanım Yoldan edirsen bala zer hanım Kaş göz edirsen bala zer hanım Elde topanca bala zer hanım Gellem dalınca bala zer hanım Menim olunca bala zer hanım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇenende tut kelimeyi yeride gülüm vay vay Giyer beyaz köyneği yeride gülüm vay vay Anan mene saklayıp yeride gülüm vay vay Senin gibi körpeyi yeride gülüm vay vay Yeride yeride yeride yeride gülüm vay vay Gel yanımca aparım seni de gülüm vay vay Su doldurur bulaktan yeride gülüm vay vay Çekip çekip yanaktan yeride gülüm vay vay Kız gözlerim yoruldu yeride gülüm vay vay Kapınıza bakmaktan yeride gülüm vay vay Yeride yeride yeride yeride gülüm vay vay Gel yanımca aparım seni de gülüm vay vay Bu derdimin özüsen yeride gülüm vay vay Baharısan yazısan yeride gülüm vay vay Bugün güzelsen amma yeride gülüm vay vay Bi zalımın kızısan yeride gülüm vay vay Yeride yeride yeride yeride gülüm vay vay Gel yanımca aparım seni de gülüm vay vay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriÇerşenbe gününde çeşme başında Gözüm bir alagöz hanıma düşdü Atdı müjgan ohun keçdi sinemden Naz ü gemzeleri ganıma düşdü İşaret eyledim derdimi bildi Gördüm hem gözeldi hem ehl-i dildi Başını buladı gözünden güldü Gülende gadası canıma düşdü Elesger'em her elmden halıyam Gözel sen derdlisen men yaralıyam Dedi nişanlıyam özge malıyam Sındı gol ganadım yanıma düşdü |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAman ovçu düzde gurma teleni Heyifdi düşmesin uzağa ceyran Gel atma gülleni gana belensin Düşer balasından uzağa ceyran İnsan oğlu vurma bu gelem gaşı Onun da yohdur mu yarı yoldaşı Ahar sele döner gözümün yaşı Her dönüb bahanda yarağa ceyran Bu gözel periye getirme zaval Gözeldir ezizle gayğısına gal Besdi insaf ele az nişana al Susuyub gelende bulağa ceyran Diksinir seksenir gansız insandan Rehm ele el götür o zerif candan Ağlaya ağlaya gedir Muğan'dan Vurgunu gezmeye Gazağ'a ceyran Şairin hatiri Şemşir'de barat Turacı ellere verib amanat Daha tebiete olmaz beyanat Benzemesin gerib gonağa ceyran |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriBezenib geçme karşımdan Geyinibsen kara ceyran Ok atma kelem kaşından Vurdun mana yara ceyran Sen gi bağda kızıl gülsen Hoş ihtilat ehl-i dilsen Okuyan şeyda bülbülsen Neye uydun hara ceyran Teglif etdim gelmir dine Sığındım pirler pirine Necef'in pozğun derdine Gel eylesen çara ceyran |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDolanıb a maral kimi Bu dağları gözel Ceyran Benövşeden gerenfilden Tellerine düzen Ceyran Elimin gözel balası Can alır gaşın garası Geyib ağ elvan libası Mirvarım düzen Ceyran Mesim sözüm deyer tele Vurulmuşam şirin dile Neğme deyib güle güle Bağrım başın ezen Ceyran |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDurum dolanım başına Gaşı gözü gara Ceyran Hesretinden heste düşdüm Eyle derde çara Ceyran Söz eşidib erzim gansan Men yanıram sen de yansan Özün bir tülek terlansan Niye uydun sara Ceyran Elesger'em abdal oldum Eşgin girdabında galdım Küsdürmüşdüm könlün aldım Yalvara yalvara Ceyran |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriAvcu gardaş ne gazirsen bu yerde Ürküdüp gaçırma çöle ceyranım O çöller gızıdı yahşi bir tala Söyle vurarlar mı bele ceyranım Ceyranım ağrını yanım Ceyranım gadan men alım Bu yerde güllesin kim atmamışdı Ürküdüp ceyranı gay atmamışdı Amansız tabiat az tutmamışdı Çoğuna borana ala ceyranım Ceyranım ağrını yanım Ceyranım gadan men alım Salahlı isteyir ceyranı geze O gorhu bilmeyir çıham da düze Vurgunnan emanet galıpdı bize Tapşırıp gedipdi ele ceyranım Ceyranım ağrını yanım Ceyranım gadan men alım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycan Türkü SözleriDizimin tageti gözümün nuru Aşiginem ay hetalı ceyranım Döneydim başına el ayağına Ne düzübsen hett ü halı ceyranım Camalı salıbdır cahana şöyle Aşigi öldürmek olur mu beyle Hestenin dermanı bir nedir söyle Çoh çekmişem geyl ü galı ceyranım İstemem dünyada dövleti malı Hüseyn'i gandırar lebinin balı Sende gördüm ağlı huşu kamalı Ter buhagı gedd ü dalı ceyranım |
![]() |
![]() |
|