![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#136 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDaha Senden Gayrı Aşık Mı Yoktur Kayseri-Nesimi Çimen Daha Senden Gayri Aşık Mı Yoktur Nedir Bu Telaşın Vay Deli Gönül Hele Düşün Devr-İ Adem Den Beri Neler Gelmiş Geçmiş, Say Deli Gönül Şu Fani Dünyada Umudunu Yüz İnanmazsan Var Kitaba Yüz Be Yüz Evin Mezaristan , Malın Bir Top Bez Daha Duymadınsa Duy Deli Gönül Günde Bir Yol Duman Çöker Serime Elim Ermez Gidem Kisbü Karıma Kendi Bildiğine Doğrudur Deme Var İki Kamile Sor Deli Gönül Gördüm İki Kişi Mezar Eşiyor Gam Gasavet Gelmiş , Boydan Aşıyor Çok Yaşayan Yüze Kadar Yaşıyor Gelde Bu Dünyayı Yor Deli Gönül Mevlam Kanat Vermiş Uçamıyorsun Bu Nefsin Elinden Kaçamıyorsun Ruhsati Dünyadan Geçemiyorsun Topraklar Başına Vay Deli Gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#137 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDam Başında Oturur Aksaray/Ortaköy-Emel Demiryürek-Belkıs Akkale Dam Başında Oturur, Çıkmış Kapı Süpürür ![]() Senin O Bakışların, Beni Bir Gün Bitirir ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Oturmuş Oya Örer, Sokuda Bulgur Döver ![]() Dönüşte Bakmıyordu, Çoktan Unutmuş Meğer ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() Entarim Var Ekleme, İçinden İlikleme ![]() Beni Sana Vermezler, Boş Kapıyı Bekleme ![]() Oy Niye Yandım Niye, Nasıl Aldandım Niye ![]() Hani Sen Benim İdin, Sözünden Döndün Niye ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#138 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDane Dane Benleri Var Yüzünde Kırşehir-Neşet Ertaş-Nida Tüfekçi Dane dane benleri var yüzünde Can alıcı bakışları yüzünde Binbir dat var edasında nazında Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola Küpeleri yar düşer kulaktan Zülüfleri tel te1 olmuş yanaktan Ağzı seker bal akıyo dudaktan Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola Ağır barhanası vardır elinde Dallı kelam gelir yarin dilinde Kemer olam sevdiğimin belinde Dünyada yardan datlı var m'ola Sallanı sallanı giden yar m'ola |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#139 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDaş Üstüne Daş Koydum Denizli/Acıpayam-İsmet Soyluer-Talip Özkan Daş Üstüne Daş Goydum Ben, Gül Yastığa Baş Goydum Ben ![]() Yar Seni Geleceksin Aman Deye, Sol Yanıma Boş Goydum Ben ![]() Daş Üstüne Daş Durur Mu, Yar Üstüne Yar Olur Mu ![]() Yar Üstüne Yar Sevenin, İki Yakası Bir Olur Mu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#140 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeğirmenin Bendine Keskin-Selman Çoker/Hacı Taşan-Muzaffer Sarısözen Değirmenin Bendine, Taş Dönmüyor Dönmüyor ![]() Döner Kendi Kendine, Acar Gelin Arabadan İnmiyor ![]() Değirmene Taş Koydum, Taş Dönmüyor Dönmüyor ![]() Bir Yastığa Baş Koydum, Acar Gelin Arabadan İnmiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#141 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNe Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Mine Yalçın Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır ![]() Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra ![]() Yusuf Sabır İle Vardı Mısıra, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#142 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeğme Felek Aşık Özlemi-Sabahat Akkiraz Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdın Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değeme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#143 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNe Uzundur Şu Fatsa'nın Yolları Ordu-İsmail Soysal-Muzaffer Sarısözen Ne Uzundur Şu Fatsanın Yolları Arşın Olmuş Mustafanın Kolları Acep Ne Söyledi Şirin Dilleri Mustafam Mustafam Garip Mustafam Düşman Ellere Giden Mustafam Ne Uzundur Şu Fatsanın Gezisi Böyleyimiş Alnımızın Yazısı Mustafa Annesinin Bir Tek Kuzusu |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#144 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNedendir Arguvan-Musa Eroğlu Nedendir de suna boylum nedendir Bu geceki benim uyumadığım uyumadığım Yaman derler ayrılığın derdine Ayrılık derdine doyamadığım doyamadığım Dostun bahçasına bir hoyrat girmiş Gülünü dererken dalını kırmış Şurda bir kötünün koluna girmiş Şu benim öpmeye kıyamadığım Kömür gözlüm der ki sevdim sakındım İndim has bahçeye güller sokundum Bilmiyorum nerelerine dokundum Belli bir haberin alamadığım Karacaoğlan der ki yandım ben öldüm Her deliliği ben kendimde buldum Dolanıp da kavil yerine geldim Kavil yerlerinde bulamadığım |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#145 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNefes Harceyleme Sivas-Mahmut Erdal Nefes harceyleme salma araya Bir özün bilmeze bildiremezsin Müşteri olmadan gelip geçene Gel al demeyinen aldıramazsın Ne güzel kapıdır görünen kapı Ordan gelir geçer kulların hepi Yüzbin emek çeksen yapılmaz yapı Kumdan duvar örme kaldıramazsın Derviş Alim derki koyman hayını Herkes beğenmiştir kendi huyunu Dibi delik kaba hakkın suyunu Taşıyıp yorulma dolduramazsın |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#146 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDelaley Aşık Mahzuni Şerif Bağa Girdim Bağbanı Yok Güle Sordum Figanı Yok Sürüyü Kurtlar Dalamış Bu Sürünün Çobanı Yok Ah Le Delale Delale Nereye Başı Delale Dere Kavuşur Dereye Akar Gider Gemereye Savaşı Girmiş Yüreğe Yarası Yok Çıbanı Yok Ah Le Delale Delale Nereye Başı Delale Mahzuniyim Doğrusunun Dermanı Yok Mudur Bunun Sevdaya Giden Yolcunun Çarığının Tabanı Yok Ah Ley Delaley Delaley Nereye Başı Delaley |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#147 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNem Kaldı Aşık Mahsuni Şerif Parsel Parsel Eylemişler Dünyayı Bir Dikili Taştan Gayrı Nem Kaldı Dost Köyünden Ayağımı Kestiler Bir Akılsız Baştan Gayrı Nem Kaldı Padişah Değilem Çeksem Otursam Saraylar Kursam Da Asker Yetirsem Hediyem Yoktur Ki Dosta Götürsem İki Damla Yaştan Gayrı Nem Kaldı Mahsuni Şerifim Çıksam Dağlara Rastgelsem De Avcı Vurmuş Marala Doldur Tüfeğini Beni Yarala Bir Yaralı Döşten Gayrı Nem Kaldı |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#148 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeli misin Divanemi Sevdiğim Muhlis Akarsu Her gün başka bir taraftan esersin Deli misin divanemi sevdiğim vah beni beni Ne dedim de benden ayrı gezersin Deli misin divanemi sevdiğim Yüreğimde açan gülümdün benim Aşkın deryasında salımdın benim ah beni beni Dünyada kanadım kolumdun benim Deli misin divanemi sevdiğim Akarsuyu bilmem böyle mi sevdin Aşkın ateşiyle sinemi deldin ah beni beni Benim bu halıma sen sebep oldun Deli misin divane mi sevdiğim |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#149 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviDeniz Üstü Köpürü Muğla/Ula-Şerafettin Civelek-Şerafettin Civelek Deniz Üstü Köpürür Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Gemilere Binsem Götürür Ah Yarim Ah ![]() Benim Sana Yandığım Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Bir Güzelden Ötürü Ah Yarim Ah ![]() Diz Üstüne Diz Koydum Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Gül Yastığa Baş Koydum Ah Yarim Ah ![]() Seni Gelecek Diye Ah Yarim Rinna Nay Rinna Rinna Nay, Sol Yanıma Boş Koydum Ah Yarim Ah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türkü Sözleri Arşivi |
![]() |
![]() |
#150 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü Sözleri ArşiviNenni Nenni Muhlis Akarsu Bunca Gamın Bunca Derdin İçinde Yaşamak Bizlere Zor Nenni Nenni Sizden Umudumu Kesmem Erenler Elbet Bir Çaresi Var Nenni Nenni Üstümüzde Duman Vardır Dağ Gibi Her Yandan Kuşatmış Sanki Ağ Gibi Güz Gelince Bozulmuş Bir Bağ Gibi Ne Hallara Düştük Gör Nenni Nenni Eğil Gel Akarsu Gel Hakka Eğil Bir Kere Ağ Yara Vermedin Meyil Suç Bizim Sevdiğim Kimsede Değil Gelmişiz Dünyaya Kör Nenni Nenni |
![]() |
![]() |
|