Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antep, dolması, kuru, patlıcan, usulu

Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması

Gereçler: - 1 dizi kuru patlıcan
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi (veya limon suyu)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi - Çeyrek su bardağı su
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı kimyon
- 1 Tatlı kaşığı sumak
- 1 Tatlı kaşığı kuru nane

Dolmanın sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su

Yapılışı:

Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun Bulgur yerine aynı ölçüde pirinç de kullanabilirsiniz Patlıcanların içini doldurun Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, üstüste pişirilmesi tavisye ediliyor Bu şekilde içlerinin dışarı çıkmayacağı söyleniyor Ben içlerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim

Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com