Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denktaş, nerelidir, rauf

Rauf Denktaş Nerelidir

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rauf Denktaş Nerelidir

Rauf Denktaş Nereli

Rauf Denktaş Doğum Yeri Neresidir

Rauf Denktaş Baf, Kıbrıs'lıdır

Rauf Raif Denktaş kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu, cumhurbaşkanı, politikacı, yazardır

Rauf Denktaş 1,5 yaşındayken annesini kaybetti Babası hakim Raif Bey'dir Anneannesi ve babaannesi tarafından büyütülen Denktaş, 1930 yılında eğitim için İstanbul'a gönderildi Arnavutköy'de ilkokuldan liseye kadar eğitim veren Fevzi Ati Lisesi'nde yatılı okumaya başladı Ortaokuldan sonra Kıbrıs'a döndü ve liseyi Kıbrıs'ta bitirdi

II Dünya Savaşı'ndan sonra hukuk eğitimi için İngiltere'ye gitti Mezun olduktan sonra avukatlığa başladı

Rauf Denktaş 13 Ocak 2012 87 yaşında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin'de Hayatını Kaybetmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com