|
|
Konu Araçları |
ile, ilgili, istanbul, ünlü, şairlerden, şiirler |
Ünlü Şairlerden İstanbul İle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Şairlerden İstanbul İle İlgili Şiirlerİstanbul İle İlgili Şiirler İstanbul Şiirleri İstanbul'u Dinliyorum İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda Sucuların hiç durmayan çıngırakları; İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor derken Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık; Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı, Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular, Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı Başımda eski alemlerin sarhoşluğu, Loş kayıkhaneleriyle bir yalı Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde Alnın sıcak mı, değil mi biliyorum; Dudakların ıslak mı değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul’u dinliyorum Orhan Veli KANIK İstanbul Işık Işık İstanbul rüzgar rüzgar sevdiğim Kah bir lodos, denizlerden esen Ilık mı ılık Kah ustura gibi deli bir poyraz Bırak saçlarını rüzgarlarına İstanbulun Bu şehirde aşksız ve rüzgarsız yaşanmaz İstanbul bulut bulut sevdiğim Kimi beyaz mı beyaz İnce, tül gibi Kimi katran misali kara Bulutları da insanlarına benzer İstanbulun İnanma sevdiğim, inanma bulutlara İstanbul yağmur yağmur sevdiğim Kah ince ince Kah bardaktan boşanırcasına Hele bir yağmur yağmaya görsün Ölürcesine yaşanır bu şehirde sevdiğim Ve yaşanırcasına ölünür İstanbul deniz deniz sevdiğim Bir çakır mavi Bir camgöbeği tuzlu su Üstünde irili ufaklı tekneler Kayıklar, yelkenliler, mavnalar Kalleştir denizleri istanbulun sevdiğm İstanbul kadar İstanbul kadeh kadeh sevdiğim İçtikçe içesi gelir insanın Sarhoşluğu tutuşup yanmaya benzer Ve bir gölgedir yalnızlık meyhanelerinde Seninle dolaşır, seninle gezer Ümit Yaşar Oğuzcan İstanbul'a Kar Yağıyordu Yetmişdokuzun kışıydı Sertti, soğuktu İstanbul'a kar yağıyordu Kömür yanıyordu sobalarda Geceleri polisler, bekçiler oluyordu Bir de biz oluyorduk Ölümüne üşüyorduk ha, Yalan yok, polisler de üşüyordu Onaltı yaşındaydım Herşeyi bükecek bileğim vardı Onaltı yaşındaydım Aslan gibi ortadaydım Gündüzleri, okulda coğrafya defterimin arkasına Senin için şiirler Geceleri duvarlara ülkemi kurtarmak için Kahrolsun yazacak kadar adamdım Onaltı yaşındaydım Ne senin haberin oluyordu şiirlerimden Ne de birileri kahroluyordu Mahalle duvarlarına çiziktirdiğim harflerimden Onaltı yaşındaydım Yalan yok Ben yazmaya böyle başladım Coğrafya defterim bir eskiciye kurban gitti Duvarlarına yüreğimi bağırdığım o evler birer birer Yıkıldı gitti Şimdi güzel kağıtlara yazıyorum Kocaman laflar ediyorum Marşlar biliyordum Kitaplar okuyordum Koşarak ve ıslanmadan geçiyordum sulardan İstanbul'u seviyordum Seni seviyordum Dualar öğreniyordum Meydanlarda toplanıp bağırıyordum Herkes gibiydim Herkes kadar cesur Herkes kadar korkak Herkes kadar filinta delikanlı Ve herkes kadar buralı Yetmişdokuzun kışıydı Sertti soğuktu İstanbul'a kar yağıyordu Ağzımızdan dumanlar çıkıyordu konuşurken Haliç'in arkasında toplanıyorduk Gece adamı içine çekiyordu Biz geceyi içimize çekiyorduk En güzel ben yazıyordum duvarlara yazıları Herkes beni seviyordu En güzel şiirleri de ben yazıyordum oysa Coğrafya defterimin arkasına Bunu kimse bilmiyordu Sizin evin duvarına "kahrolsun" diye yazıyordum Ve hızla kaçıyordum Sizin evin duvarına birkez olsun "Seni seviyorum" diye yazamadım O zaman duvarlara öyle şeyler yazılmıyordu Dedim ya Yetmişdokuzun kışıydı Sertti soğuktu İstanbul'a kar yağıyordu İbrahim Sadri |
|