Cuma Günü İle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cuma Günü İle İlgili ŞiirlerCuma Günü Şiirleri Cuma Bayramı Şafak vakti nurlu mürekkep, Not yazmak için avucuma, Gözlerim açık olmalı hep, Bugün hafta bayramı cuma Temizlik, koku, ayna, tarak Bakım gerekir pabucuma, Zerafet almalı tartarak, Bugün hafta bayramı cuma Yedim içtim hafta boyunca, Göz attım fakire borcuma Şenlenirim ezan duyunca Bugün hafta bayramı cuma Selamı doldurdum koynuma, Kapı açtım gönül burcuma Hatır sormak borçtur boynuma, Bugün hafta bayramı cuma Katı kalbim bugün yumuşak, Anlayış sürdüm gözucuma, Yediyüz verecek tek başak, Bugün hafta bayramı cuma Dağlar gibi yığıldı günahım Tevbe ettim her bir suçuma Müminleri affet Allah'ım! Bugün hafta bayramı cuma Ekrem Şama ******************************* HER CUMA GÜNÜ Allahın gördüğünün Edemem kullarından inkâr: Hummalı bir hisle Tutuşan gözlerimde Yıldız yıldız sevinç var Her Cuma günü Önce Lala Mustafa Paşa Heybetle görünür Bulutlar dağılır ufuklara, Hakikate bürünür Hâtıralar İçimde yaşa yaşa Her Cuma günü Şehitler kalkar yerinden Bayrak bayrak dalgalanır hasret Sukûtla gurur Okunur yüzlerinden, Bakışlar gerçeğe resmeder gördüğünü, Müezzinler tutar elini Bayraktar'ın Her Cuma günü Ve bayrak yükseliyorken minarelere Yeniden fethederim Kıbrıs'ı Diner o lâhza içimdeki sızı, Seninle yaşıyorum yarın! Engin GÖNÜL **************************** Cuma Bugün günlerden bilirmisin Cuma gönüllerin huzur bulduğu gündür Cuma haftanın bittiğini bildirir Cuma müslümanların bayramıdır Cuma sen günlerin içerisinde kıymetlisin Cuma senin uğruna neler feda edilmezki Cuma kainatın ilk yaratıldığı gündür Cuma ah keşke sana ulaşabilsem cuma Fikret Gürsoy |
|