İlkokul 23 Nisanla İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlkokul 23 Nisanla İlgili Şiirler23 Nisanla İlgili Şiir İlkokul 23 Nisanla İlgili Şiirler İlkokul Yine Geldi 23 Nisan Yine geldi 23 Nisan Selam olsun Ataturk,e atama Heyecanlaniyor cosuyor insan Selam olsun Ataturk,e atama Bu bayramki egemenlik bayrami Dunya cocuklari Ataturk,un hayrani Alkisliyor millet cihanda sulh diyeni Selam olsun Ataturk,e atama Dunya cocuklari ulkemize geliyor Herkes kendi kulturunu sergiliyor Her irktan cocuklar ne guzel gorunuyor Selam olsun Ataturke atama Kadina secme secilme hakkini verdi Bas ogretmen olup ilim ogretti Kilik kiyafeti giyindirdi duzeltti Selam olsun Ataturk,e atama Insanca yasama laiklik dedi Cahile yobaza firsat vermedi Inanci siyasete alet etmedi Selam olsun Ataturke atama Diktigi fidanlar meyvesini veriyor Butun dunya Turkiye,yi ornek goruyor Boyle onder yuz yilda bir geliyor Selam olsun Ataturk,e atama Kurdugu cumhuriyet sapasaglam ayakta Nice carliklar hasta dustu yatakta Kralliklar diktatorler yikildilar batakta Selam olsun Ataturk,e atama EGEMENLİK BAYRAMI Egemen bir milletin, Coştuğu bir gündür bu Yurduma hürriyetin, Koştuğu bir gündür bu Başımızda Atatürk, Ülkümüz yüce Türklük, Milletimin en büyük, Sevdiği bir gündür bu Bugünleri gösteren, 23 Nisan'ı veren, Büyük Atam diyor ki: Türk, çalış öğün, güven Ali PÜSKÜLLÜOĞLU HOŞ GELDİN 23 NİSAN Günlerdir yolunu bekledik durduk Sen geleceksin diye çiçek açtı, Bahçelerdeki bütün ağaçlar Leylekler yuvalarına döndü Toprak ısındı, uyandı karıncalar Çoluk çocuk yollara döküldü Bugün sevinç içindeyiz hepimiz, Bayraklarla süsleniyor balkonlar Caddelere taklar kuruluyor, Bizim marşı çalıyor bandolar Nasıl sevinmeyelim geldiğine? Okulda bayram, evde bayram, Sokakta bayram Hoş geldin, 23 Nisan! Sana gözlerimizden sevinç, Bahçelerimizden bahar getirdik Bari hemen bitivermese bu yolculuk Seni kucaklamaya geliyor bugün, Köyler, şehirler dolusu çocuk Ş Enis REGÜ TÜRK ÇOCUĞU DİYOR Kİ Seneler kutlu bana, Aylar umutlu bana Her an haykırıyorum : Türk'üm ne mutlu bana Cesaretim candadır Şöhretim dört yandadır, Benim bütün cevherim, Nabzımdaki kandadır Tarihten eski yaşım, Harpte eğilmez başım, Toplar can yoldaşımdır, Silahlar arkadaşım İzmir benim, Van benim Şeref benim, şan benim, Kars, Erzurum, Erzincan, Konya Ardahan benim Yurda nasıl doyarım? Uğruna can koyarım, Ona, bir yan bakanın, Gözlerini oyarım Türk, dünyada bir tektir, Milletlere örnektir, Türklüğün meşalesi Asla sönmeyecektir Halil SOYUER 23 Nisan Her yıl anılır Çocuklara hak tanınır Sevinçle birlikte Coşkuyla kutlanır Koltuklar çocuklarda Bir günde olsa Çocuklann bayramı Coşkuyla dolsa Tüm dünya bilir Atatürk'ün sözünü Bayrak dalgalanır gökte Mutluluk oldukça kalpte El ele tutuşup Karşı çıktık savaşa Arap, zenci demeden Dost olduk gururla Hiçbir zaman geçilmez Çocuklann bayramı Hayal dünyasında gezip Yaşadık aynı duyguları Dünyanın kalbi İşte bugün atıyor Heyecan kalplerde Kutlanıyor sevgiyle Dünya Çocuk Günü Rengimiz Farklı Olsun, Ayrı Olsun Dilimiz Ne De Olsa Dünyamız, Ortak Gezegenimiz Aynı Kıtadan Gelip, Hep El Ele Verelim Büyüklere Barışı, Gelinde Biz Gösterelim Silahlar Gece Olsun, Çiçekler İse Gündüz Kimleri Çoktan Sildik, Hep Bir Olsun Gücümz Aç Kalmasın Çocuklar, Şu Üç Günlük Dünyada Bir Dilim Ekmeğini, Gel Bölüş Lokma Lokma Sevgi Ve Dayanişma, Ortak İlkemiz Olsun Sağlıklı Ve Özgürce, Gönüller Sevgi Dolsun Beytullah Hatoğlu Çocuk Bayramı Bugünün, küçükleri, Yarının büyükleri Okuyup öğrenerek, Koşacağız ileri Düşünen kafamızla, Çalışan kolumuzla Boğarak karanlığı, Işıyacağız hızla Topraktan biter gibi, Göklerden yağar gibi Dağılacağız yurda Tohum serpilir gibi Andımızdır bu bayram, Varlığımız bu bayram Geri dönüş yok asla, Kultu olsun bu bayram Cennet şimşek Çocuk Annesi gül koklasa,ağzı gül kokan çocuk; Ağaç içinde ağaç geliştiren tomurcuk… Çocukta,uçurtmayla göğe çıkmaya gayret; Karıncaya göz atsa ‘niçin,nasıl?’ ve hayret… Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür; Biz akıl tutsağıyız,çocuktur ki asıl hür Allah diyor ki:’Geçti gazabımı rahmetim!’ Bir merhamet heykeli mahzun bakışlı yetim… Bugün ağla çocuğum,yarın ağlayamazsın! Şimdi anladığını,sonra anlayamazsın! İnsanlık zincirinin ebediyet halkası; Çocukların kalbinde işler zaman rakkası… Necip Fazil Kisakurek DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI Kiminin saçı siyah, Kiminin saçı sarı… Ankara’da buluştu, Dünyanın çocukları Her Yirmi Üç Nisan’da Tekrarlanır bu olay Buluşma nedenini, Açıklamak çok kolay Bu kocaman dünyada Ülke sayısı çoktur Oysa ki hiç birinin Çocuk Bayramı yoktur Dünyanın çocukları Yurdumuza koşuyor, Her Yirmi Üç Nisan’da Cıvıldaşıp coşuyor Türkiye konuklarla, Kalpler sevgiyle dolsun Dünya Çocuk Bayramı Herkese mutlu olsun! Altan ÖZYÜREK Çocuk Bayramı Bugünün, küçükleri, Yarının büyükleri Okuyup öğrenerek, Koşacağız ileri Düşünen kafamızla, Çalışan kolumuzla Boğarak karanlığı, Işıyacağız hızla Topraktan biter gibi, Göklerden yağar gibi Dağılacağız yurda Tohum serpilir gibi Andımızdır bu bayram, Varlığımız bu bayram Geri dönüş yok asla, Kultu olsun bu bayram Cennet şimşek Egemenlik Ulusundur Egemenlik ulusun olduğu günden beri, Hergün daha çok artan bir zevkle yaşıyoruz Biz seyredenlerin kamşıyor gözleri, Asırları yılların içinde aşıyoruz Artık maziye gömdük mesafeyi, zamanı; Her geçen gün andırır bir 23 Nisanı Kalplerde inkılâbın bilinçli heyecanı, Mukaddes hedeflere hızla yaklaşıyoruz Yolumuzda ışıktır demokratik meş’ale, Biz milletçe bağlıyız ulusal ülkülere Heybetli bir çığ gibi bütün ulus el ele Yeni bir medeniyet için uğraşıyoruz Bugün yirmi milyon Türk bir tek kalp, bir tek vücut; Hepsinde aynı hamle, aynı güvenli umut Yuvalar şenlik dolu, gönüller ferah, mesut En kutlu bir hayatın zevkini taşıyoruz Halil Refet TANIŞIK 23 Nisan Çocuk Bayramı Gelecek senin olsun küçüğüm Koş, gül, oyna Horoz şeker ye, kucaklaş arkadaşınla Doya doya Unutmadan dünün kahrını, zulmünü Al bir adım öte götür, Yaşadığın bugünü karış karış, adım adım elle tırnakla Bugünü yarına, yarını yıllara Dağıt mutluluğu çocukça Tüm dünyaya Sevmeyi öğret, koca ahmaklara silaha inat bu bir savaştır Böyle savaş yüce sanat Gelecek senin küçüğüm O gün şarkınız her dilden çalınsın İçinde acı, kin, kan ve zulüm olmasın Ayrılık üstüne şarkılar söyle İnsanlar birleşsin diye Olduğun yerde yaşat sevgiyi sor yetmişiki dilden Niye şavaşır ahmaklar niye? Metin Erk 23 Nisan İşte 23 nisan Geldi yine büyük bayram İnsanlara Neşe katan Atamızdan armağan Herkes bekler bu anı Sokaklarda bahar havası İçlerde sevgi ataya saygı Bayraklar kaplar her yanı Bu gün güneş değil bayrak açsın Dereler su gibi değil Gür gür aksın Ayşegül Akın 23 nisan 23 nisanda herkes mutlu olur evler sevinçle doldurulur yollar bayraklarla dost olur çocuklar coşar oynar insanlara kahkaha yollar sevgisine doyulmaz çünkü bu gün 23 nisan her çocuğa armağan her türke armağan kıymetini bilin çünkü bugün 23nisan ayla yıldızı aldılar yeni göklere koydular sevinsin tüm çocuklar çünkü bugün 23 nisan 23 Nisan Şu yirmi üç Nisan’ı, Ne kadar çok severim Neden diye sorsalar; Kendi bayramım derim Hiçbir bayram veremez Bana onun tadını, Ata’m çocuk bayramı Koymuş onun adını Yaşa 23 Nisan, Sevinmeyen yok inan, Saçtığın mutlulukla, Neşe doluyor her yan Fahrünnisa Elmalı 23 nisan Yirmi Üç Nisan geldi, Dalgalansın bayraklar Bayramı ağaç bildi, Kıpırdandı yapraklar Hakkındır güzel çocuk Oyna, sevin, hiç durma Şenlensin dört bir bucak, Çalınsın davul, zurna Tutuşalım el ele, Bir yere toplanalım, Atamıza bak hele: Tekrar tekrar analım Kıymetini kim bilmez, Eşsiz güzel vatanın Ruhuna leke gelmez, Bu toprakta yatanın Okulumuz süslensin, Bayrağımız yükselsin Koredeki şehitler Bugün bayrama gelsin Bakma küçük çağına, Sen, kahraman bir ersin, Tanrı Türk çocuğuna Çok bayramlar göstersin 23 NİSAN Bak geldi işte en coşkulu gün Şimdi üzülme en tatlı gün Her yer bayrak dolu Gençler mutlu Çocuklar heyecan,sevinç dolu 23 NİSAN en güzel bayram Ne yaparsan yap bozma bu mutlulugu Bu senin bayramın işte geldi 23 NİSAN Bayramını gel hepbirlikte paylaş mutlulugu Darılmaktan uzak dur işte senin bayramın bu gün 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 23 NİSAN Biz dünyaya gelmeden Her yeri düşman almış Atatürk düşmanları, Yurdumuzdan çıkarmış 23 Nisan günü Meclis kuruldu diye, Büyük bayram verilmiş Çocuklara hediye Gülelim eğlenelim Kutlayalım bayramı Verelim hep el ele Yükseltelim vatanı Melahat UĞURKAN |
|