Turizm Haftası İle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turizm Haftası İle İlgili ŞiirlerTurizm Haftası İle İlgili Şiir Turizm Haftası Şiirleri Turizm Haftası İnsanoğlu çalışmalı, Çalışmaya alışmalı Yılda bir kerede olsa, Bir yerleri dolaşmalı Dolaşana turist denir, Değerini herkes bilir Toplanan büyük gelirden, Devlet halka hizmet verir Tüm ülkeler turist bekler, Kasasına para ekler Kutlayalım bu haftayı, Vatanımız olsun lider Baycan Kacaroğlu Turizm'dir Mesleğim Turizm'dir mesleğim, Güleryüzdür görevim Gece gündüz çalışır, Harekettir bereketim Uluslararasıdır hedefim Ama vatandaşımdır önceliğim, Ayşe, Fatma, Hasan, Mustafa Sizleride beklerim İşletmenin öz kişiliği, Sevmektir mesleğini Yarınlardır geleceği, Yine bekleriz derken Güzel anılarınızı bırakırken, Hatırlanmak isteriz Size hoşçakalın derken, Yeniden bekleriz Türkan Yakın Dinle Çukurova'yı Her gün saat 15'te, Dinle Çukurova'yı; TRT Radyo 4'te Dinle Çukurova'yı Kulağın büyülenir, Ruhun çabuk dinlenir, Dimağın bilgilenir Dinle Çukurova'yı Tarihi,kültürüyle, Oyunu,türküsüyle, Şiiri,öyküsüyle Dinle Çukurova'yı Sosyal etkinliğiyle, Sanatsal kimliğiyle, Köy-kent, tüm şenliğiyle Dinle Çukurova'yı Aşkın,en cefakârı, Halk şiiri mimarı; Karacaoğlan diyarı Dinle Çukurova'yı Toros'tan Akdeniz'e, Antakya'dan Mersin'e, Her yönü bir hazine, Dinle Çukurova'yı Naim Yalnız Hoş Geldin Turist Kardeş Öyle güzel bir ülke,seçmişsin görmek için, Gezdiğin her yer sana,olacak gönülden eş; Bıkmadan tadacaksın,zevkleri biçim biçim Hoş geldin Türkiye'ye,hoş geldin,Turist Kardeş Sıcak kanlı insanlar diyarıdır bu ülke, Türkler konukseverdir,hepsi yürekten kardeş; Doğruluk ve temizlik,en önde gelen ilke Doya doya gez,eğlen; gönlünce Turist Kardeş Türkiye'nin her yeri,cennetten bir köşedir, Zümrüt dağ,berrak deniz,altın sarısı güneş; Halkının her hüneri,doyulmaz bir neşedir Sağlık,sevinçle doldur,gönlünü Turist Kardeş Türk'ün başta emeli,barış sunmak dünyaya, Dil,din,ırk renk gözetmez; herkesi bilir kardeş; Aranmak,anımsanmak,tutkusu doya doya Ya gel; ya selam gönder,dostunla turist kardeş Bir tarih hazinesi,baştan başa Türkiye, Bin bir çeşit uygarlık bulursun,değil üç-beş; Tanrı, bol bol bahşetmiş,her şeyi bu ülkeye Sımsıcak kucağına,hoş geldin Turist Kardeş Naim Yalnız Ülkemiz Bu ülke bizim ülke, Tertemiz olmalıyız Böyle yakışır Türke, Ve böyle kalmalıyız Güler yüzlü milletiz, Severiz misafiri Çok güçlü bir devletiz, Koruruz turistleri Dünya bizi tanısın, Tanısın ülkemizi Gittiği yerde ansın, Dürüstlük ilkemizi Şanlıdır tarihimiz Onurlu, guruluyuz, Parlak istikbalimiz, Uygarlık yolundayız Kasım KAPLAN Tarsus'un Çağlayanı Gelir kıvrıla kıvrıla, Artar yavrula yavrula, Düşer savrula savrula, Tarsusun çağlayanı Akar devrile devrile, İner çevrile çevrile, Oyar sivrile sivrile, Tarsusun çağlayanı Üzeri aynadır kırılır, Taht yapar kendi kurulur, Bulanır bulanır durulur, Tarsusun çağlayanı Suyun hırslanıp dinişi, Köpüğün köpüğe binişi, Parsın merdivenden inişi, Tarsusun çağlayanı Gökten elene elene, Yerden dolana dolana, Sudur ki çıkmış törene, Tarsusun çağlayanı Behçet Kemal ÇAĞLAR Turizme önem verin Ülke ve bölgelerin Gelişmişlik faktörü Toplumu etkiliyor Çağa gönderir körü Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Bütün turizm sektörü Gelişmeli doluca Emekler verilmeli Durmaksızın topluca Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Her yıl beş yüz milyon can Araba uçak ile Yollanır dört tarafa Yemekli yatak ile Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin 400 milyon dolarlık Paralar harcanmakta Yeşil mavi ve deniz Çoğu koşarlar yata Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Her sene ortalama Büyümekte bu pazar Bizlere ulaşmalı Yapacaklarımız var Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Dağ yayla turizmini Geçirin harekete Sağlık mutluluk gelsin Topluca cemiyete Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Devamlı artmaktadır Vatana gelen turist Hizmeti erken yapın Hemen yanlarına git Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Sevindirici olay Bu önemli seçenek Teşvik edilmelidir Harekete geçsin tek Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin Hayvancılık ve tarım Sanayi açısından İlçemizi geliştir Gel zorluğa eli ban Turizme önem verin Yüksekte olsun yerin En önemli mesele Turizm der Hasan Sancak Gösterilirse önem Biz kalkınırız ancak Turizme önem verin Turizm'dir Mesleğim Turizm'dir mesleğim, Güleryüzdür görevim Gece gündüz çalışır, Harekettir bereketim Uluslararasıdır hedefim Ama vatandaşımdır önceliğim, Ayşe, Fatma, Hasan, Mustafa Sizleride beklerim İşletmenin öz kişiliği, Sevmektir mesleğini Yarınlardır geleceği, Yine bekleriz derken Güzel anılarınızı bırakırken, Hatırlanmak isteriz Size hoşçakalın derken, Yeniden bekleriz Yurt Türküsü Güzel yurdum dağlarını, Uzaktan göresim gelir Keskin esen yellerine, Kendimi veresim gelir Gözümde tüter damların, Sakız kokulu çamların, Türkü söyler akşamların, Bana kendi sesim gelir Su içtim kaynaklarından, Gölgelerinde uyudum Kuşlarının söylediği Şen türkülerle büyüdüm Ninniyle salladın beni, Şefkatle kokladın beni, Sevginle bağladın beni, Güzel yurdum, güzel yurdum Vasfi Mahir KOCATÜRK |
|