Gurbet Şiirleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gurbet ŞiirleriGurbet İle İlgili Şiirler En Güzel Gurbet Şiirleri Zalim gurbet Genç yaşta gurbete düştüm Ham idim yandım piştim Derde kedere alıştım Yedin beni zalim gurbet Gurbet gurbet zalim gurbet Yedin beni zalim gurbet Gurbet elde yabancısın Türkiyede almancısın Yerim yurdum yokmu benim Yedin beni zalim gurbet Gurbet gurbet zalim gurbet Yedin beni zalim gurbet Yaban elde yalnız kaldım Sanki susuz kalan göldüm Yağmura hasret bir çöldüm Yedin beni zalim gurbet Gurbet gurbet zalim gurbet Yedin beni zalim gurbet Gönül yaram sensiz azdı Yüreğim sanki sazdı Çalmaz oldu telim gurbet Yedin beni zalim gurbet Hasan muslu Hasan Muslu Gurbet Gözümde ufuklar gözümde hasret, Sevdiğim uzakta adı da gurbet Gurbet gurbet sen çok zalımsın gurbet, Gurbet gurbet evin yıkılsın gurbet Denizleri dağları aşamam gurbet, Yüreğimde acıyla yaşamam gurbet Senden zalımını tanımam gurbet, Gurbet gurbet belin bükülsün gurbet Uzakta sevdiğim bekler yolumu, Aşılmaz dağların kırdı kolumu İnsafsız yüreğin görmez halimi, Gurbet gurbet dalın kırılsın gurbet Orhan Özçelik Gurbet Başımda bir deli sevda Dolaşırın gurbet gurbet Yanar şu yüreğin narda Dolaşırın gurbet gurbet Zalim gurbet olmasaydı Bağda gülüm solmasaydı Bülbül dalına konsaydı Gezer miydim gurbet gurbet Özlen özlem olur gözüm Küllenmiş yanmıyor közüm Ağıt olmuş her bir sözüm Dolaşırım gurbet gurbet Garip bir hal gelir başa Güllerim tutulur taşa Bülbül feryat eder boşa Dolaşırım gurbet gurbet Vurguni ahvalin söyler Dil matemde yürek neyler Akar gözlerimden seller Dolaşırım gurbet gurbet Abdullah Oral Gurbet Diyor Türkülerde feryat eden Sözler gurbet gurbet diyor Uzaklara dalıp giden Gözler gurbet gurbet diyor Hasretin yürek yaktığı Yaşın sel gibi aktığı Gidenlerin bıraktığı İzler gurbet gurbet diyor Viran olmuş illerinde Gariplerin dillerinde Aşıkların ellerinde Sazlar gurbet gurbet diyor Sevdiğine varamamış Doya doya saramamış Yuvasını kuramamış Kızlar gurbet gurbet diyor İbrahim der bizi yutmuş Umutları yosun tutmuş Artık gülmeyi unutmuş Yüzler gurbet gurbet diyor İbrahim Yavuz Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin Yeter gurbet akşamları Ozan Arif Gurbet Şiiri Ben gurbet çiçeğiyim Uzaklarda açarım Siz görmeseniz koklamasanız da yaz-kış demem soğuk-sıcak demem Ben gurbet çıçeğiyim Gözlerim ege mavisi,dallarım karadeniz yeşili serviye benzer boyum yapraklarım bayrak rengi al al hem kekik kokarım ben,hem fındık çiçeği hem lale ,nülifer bazen limon kokarım,bazen portakal sararmak istemiyorum solmak istemiyorum köklerim kurumasın,boyum bükülmesin idiyorum uzatın ellerinizi bana su istiyorum dicleden fırattan yeşilırmaktan , torosların karlı sularından kana kana içmek istiyorum hava istiyorum toprak istiyorum yurdun dört bir köşesınden Ardahan ı Edirneyi Rizeyi İzmiri solumak istiyorum Harranın güneşinde yanmak Rizenin yağmurunda ıslanmak istiyorum yeşermek güzel koku saçmak istıyorum dünyaya anadoludan Abant nilüferi kokmak ıstıyorum Muş ovasında lale Mersin de limon çiçegi olmak ıstiyorum Toroslarda kardelen Çukurovada papatya Egede nergis sümbül Ispartada gül açmak ıstıyorum uzatın ellerınızı uzatın bana Anadoluyu istıyorum Merdan TUFAN Gurbet Yaz gününde karlar yağdı başıma, Giden ömre, dur diğilmez boşuna, Kırgın olma dar gününde eşine, Kalem gurbet,kağıt gurbet,yar gurbet İçin için yanar yürek derinden Gözyaşları çağlar akar teninden, Ayrılırmı seven nazlı yarinden, Kalem gurbet, kağıt gurbet,yar gurbet Uzak olur şu gurbetin yolları, Dikenlidir yokuşları düzleri, Kokusuzdur karanfili, gülleri, Kalem gurbet,kağıt gurbet,yar gurbet Başın belli değil sonun da senin, Anlımın yazısı karalı benim, Dertlerim olmuş sıralı benim, Kalem gurbet, kağıt gurbet yar, yar,yar gurbet Funda Filiz Kotan |
|