Şüpheyle İlgili Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şüpheyle İlgili ŞiirlerŞüphe İle İlgili Şiirler Şüphe Şiirleri Şüphe beyine ekilen hormonlu sarmaşıktır şüphe büyür bir anda dalları uzar uzar ta yüreğe kadar mantığa bulaşan bir zehirdir şüphe yayılır bir anda bedene engelleyemez sevgi panzehir de olsa duyguları karıştıran bir senaryodur şüphe anlamlandırılır her duruş her bakış her söz farkedilmez asla aldanmaktır şüphe kendini aldatmaktır bırakılmalı akıl okuma budanmalı sarmaşıklar atılmalı zehir beyinde, yürekte daha fazla yer açılmalı sevgiye! Rahim TAŞ Şüphe! ! Politik mesajın, siyasi sözün Manasında şüphe yoksa şaşarım Mahkeme duvarı kızarmaz yüzün Senasında şüphe yoksa şaşarım Arkasız vaadin sarnıç yelinin Sözü cebindeki zırva delinin Ekabir geçinen sütsüz gelinin Kınasında şüphe yoksa şaşarım Çulsuz kahramanın sahte erenin Kaypak zeminlerin başsız yörenin Şu kurumuş gölün azgın derenin Sunasında şüphe yoksa şaşarım Kapalı evrakın ince işlerin Desteksiz sözlerin bu bilişlerin Ve bu tebessümün bu gülüşlerin Binasında şüphe yoksa şaşarım Başıboş şöhretin dipsiz muradın Avare gönülde kutlanan adın Babasını tınlamayan evladın Anasında şüphe yoksa şaşarım Zülfikar Yapar Kaleli Uhde İçindeki bu şüphe, Aşkımdan sana hatıra kalsın Acabalarındaki yaşama, Sevdamın mutlu izi kazılsın Alnına benim ahım yazılsın Bu bir beddua değil derin uhde Sonsuz sevdamın bu terkinde Kalsın içindeki bu şüphe Bensiz her ızdırap çekişinde Gönlünde benim aşkım kalsın Bir nedensiz gidişin ardında, Çaputa satılan bu aşkında Yüzüne inen her tokadında Aşkım çarpsın bu yüreğinde İçini sızlatsın hatıra sayılsın Sendeki bu yüce aşkımda, Şüpheler içindeki hezeyanında Keşkeler dolu bu yaşamında, Beni sen her demde anışında, Beynini hep o şüphe sızlatsın Alaaddin Uygun Gece Geçenlerde bir şüphe Düşüverdi içime Ya ölürsem bu gece Mevlâna İdris Şüphe Şüphen mi var aşktan Ya korkuyorsun yanmaktan Ya da içindeki benlik davasından Her iki durumda da yanarsın Birinde kaybolur, diğerinde Visal-i hakta kendin bulursun ŞÜPHEN OLMASIN Tasalanma boşa, kaygılar duyma Kıyamam gönlüne, hüzün dolmasın Kim ne derse desin! şeytana uyma Sevdiğimden asla, şüphen olmasın! Bülbüller şahidim, güller onaylar Uğruna fedadır, bende bin aylar Katmer katmer sevgin, arttı son aylar Sevdiğimden asla, şüphen olmasın! Aşkın kıvılcımdır, yanan közümdür Vuslata erişmek, senle çözümdür Kur’ana el bastım! şeref sözümdür Sevdiğimden asla, şüphen olmasın! Dilimden düşmeyen ismindir fasıl Yegane gayemsin, aşkımdır asıl Yürekten bağlıyım yaşama hasıl Sevdiğimden asla, şüphen olmasın! Tanırımış güneş, aşk’a banığı Merhemsiz olurmuş sevda yanığı Şahidim yıldızlar, görgü tanığı Sevdiğimden asla şüphen olmasın! Gözlerden kırk yıllık, olsamda ırak Usandım yakamı, dememki bırak Düşünme gel nolur, hiç etme merak Sevdiğimden asla, şüphen olmasın! Defterim, kalemim, ezberim ilim Yazdığım, çizdiğim, baktığım filim Cehennemlik olsun, yalansa dilim Sevdiğimden asla şüphen olmasın! Şüpheli Bir Hayat Hayat güzel bir hediyesidir Mevla’nın bizlere, Teslim etmeliyiz onu bizden sonra gelenlere, Eğer dürüst yaşarsak öyle de teslim edeceğiz, Onu başaramayacak olursak eksik öleceğiz… Şüphelerle dolu gözüküyor son zamanlarda, Kimi dürüst yaşıyor kimisinin eli ise haramda, İmtihanda bile rahatlıkla kopya çekilebiliyor, Hayatın başında yanlışlarla yola çıkılabiliyor… Hayat yanlışlıklarla dolu, doğrular olsa bile, Çok olan hangisiyse onunla tanınırız biz de, Bu nedenle yapılan uyarı ama o da olmuyor, Yanlışlıklarda doğanlar aynı yolda yürüyor… Sayısal olarak çok az olmalı doğru yürüyenler, Nedense eğri yolda rahatlıyor bütün bedenler, Doğru olan eğiliyor orada, sonunda eğri dünya, Doğru kalmış olsaydı yuvarlanamazdı fezada… ŞÜPHELERDEYİM Yoldum saçlarımı döktüm önüme Ay doğdu, geceler çöktü üstüme Şüphe alev oldu düştü özüme İçimi kemiren şüphelerdeyim Güvenmiş sevgiyi hep taze tutan Şüpheymiş sevgiye kör kurşun sıkan Beklerken hayatım oldu hep ziyan Uykuları bölen şüphelerdeyim Şüpheyle gerçeğe hep olta attım Aşkımı, umudumu boşa yem yaptım Bu sevgi, bu vefa ömürlük sandım Sessizce öldüren şüphelerdeyim Sevişen kolların sararken beni Aşkım diyen dillerin öperken beni Bir yanım sarhoşça isterken seni Bir yanım sancılı şüphelerdeyim Kıyamam ben sana aldatmam derdin Yıkılmaz surları yıkıp da deldin Söyle neydi senin benimle derdin Seni benden alan şüphelerdeyim Kadehe şüpheyi koyup içerken Zehirlenen ruhum acı çekerken Ağusu yüreğimi delip geçerken Yudumu öldüren şüphelerdeyim Zeynep Erol Şüphe Şüphedir bedenin acımasız kemirgeni, Öleceğini bilsen duvara as gölgeni, Bilsen ki ateşten vakit ömrünü yakacak, Bir uçurum peyda edip terk etme dengeni Koyma önüne şüpheden binlerce öğünü, Bu hengâme nedir duymasınlar öldüğünü, Gece gibi sessiz gece gibi toprağa düş, Budur akıbetin seninle müthiş düğünü |
|