En Güzel Türkülerimiz Ve Türkü Sözleri |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Güzel Türkülerimiz Ve Türkü SözleriTürkiyenin En Güzel Türküleri Türkiyenin En Güzel Türkülerinin sözleri Bence Türkiye'nin en güzel türküleri şunlar, zevkler ve renkler tartışılmaz sizde üye olarak en beğendiniz türküyü ve türkünün sözlerini bizlerle paylaşabilirsiniz sevgili ziyaretçiler Hastane Önünde İncir Ağacı Hastane Önünde İncir Ağacı (Annem Ağacı) Doktor Bulamadı Bana İlâcı (Annem İlâcı) Baş Tabip Geliyor Zehirden Acı (Annem Vay Acı) Garip Kaldım Yüreğime Derdoldu (Annem Derdoldu) Ellerin Vatanı Bana Yurdoldu (Annem Yurdoldu) Mezarımı Kazın Bayıra Düze (Annem Vay Düze) Yönünü Çevirin Sıladan Yüze (Annem Vay Yüze) Benden Selâm Söylen Sevdiğimize (Sevdiğimize) Başına Koysun Karalar Bağlasın (Annem Bağlasın) Gurbet Elde Kaldım Diye Ağlasın (Annem Ağlasın) Ben Seni Sevdiğimi Ben seni sevdiğimi Dünyalara bildirdim İndirdin kaşlarını Babanı mı öldürdüm İn dereye dereye Al dereden taşlan Bizden geçti sevdiğim Al cebimden saçları Kız evinin önüne Sereceğim kilimi Oldu hayli zamanlar Görmedim sevdiğimi Yaz geldi bahar geldi Açtı yeşil yapraklar Ben sana doyamadım Doysun kara topraklar Çarşamba'yı Sel Aldı, Çarşamba'yı Sel Aldı, Bir Yar Sevdim El Aldı (Aman Aman) Keşke Sevmez Olaydım, Elim Koynumda Kaldı (Aman Aman) Oy Ne İmiş Ne İmiş (Aman Aman) Kaderim Böyle İmiş Gizli Sevda Çekmesi (Aman Aman) Ateşten Gömlek İmiş Çarşamba Yazıları, Körpedir Kuzuları (Aman Aman) Allah Alnıma Yazmış, Bu Kara Yazıları (Aman Aman) A Dağlar Ulu Dağlar (Aman Aman) Yarim Gurbette Ağlar Yari Güzel Olanlar (Aman Aman) Hem Ah Çeker Hem Ağlar Ahirim Sensin cahildim dünyanın rengine kandım hayale aldandım boşuna yandım seni ilelebet benimsin sandım ölürüm sevdiğim zehirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin sözüm yok şu benden kırıldığına gidip başka dala sarıldığıma gönülüm inanmıyor ayrıldığına gözyaşım sen oldun kahirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin garibim can yıkıp gönül kırmadım senden ayrı ben bir mekan kurmadım daha bir gönüle ikrar vermedim batınım sen oldun zahirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin Yazımı kışa çevirdin Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı başa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an Gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevla'm ayrılık vermesin Gökte uçan kuşa Leyla'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulüm Gelir garip başa Leyla'm İki Keklik Bir Kayada Ötüyor İki keklik bir kayada ötüyor Ötme de keklik derdim bana yetiyor (Aman aman yetiyor) Annesine kara da haber gidiyor Yazması oyalı kundurası boyalı (Yar benim aman aman yar benim) Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) İki keklik bir dereden su içer Dertli de keklik dertsizlere dert açar (Aman aman dert açar) Buna kara sevda derler tez geçer Yazması oyalı kundurası boyalı (Yar benim aman aman yar benim) Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) İki keklik bir kayada yaslanır Teke de bıçak gümüş kında paslanır Bir gün olur deli de gönül uslanır (Uslanır aman aman uslanır) Yazması oyalı kundurası boyalı Uzun da geceler yar boynuma sar benim (Aman aman sar benim) Elif Dedim Elif dedim be dedim aman Yar ben sana ne dedim? Kuş kanedi kalem olsa aman Elifim noktalandı aman Az derdim çoklandı Yetiş anam yetiş bubam aman Ah çeyizim bohçalandı Yetiş anam yetiş bubam aman Ah mezarım tahtalandı Değmen benim gamlı yaslı gönlüme Değmen benim gamlı yaslı gönlüme Ben bir selvi boylu yardan ayrıldım Evvel bağban idim dostun bağında Talan vurdu ayva nardan ayrıldım Gökyüzünde turna gibi dönende (Kumru gibi gökyüzünde dönende) Baykuş gibi viran yurda konanda Çok ağladım Mecnun (Ferhat) gibi çöllerde Şirin gibi nazlı (zülf'ü) yardan ayrıldım Kesik çayır Kesik çayır biçilir mi Sular soğuk içilir mi Bana yardan geç diyorlar Seven yardan geçilir mi Ağam desinler desinler Şeker yesinler Şu kız şu oğlana Vurgun desinler Aman ben yandım Yandım yandım yandım Ellerin köyünde Aldandım kaldım Ağam desinler desinler Şeker yesinler Şu kız şu oğlana Vurgun desinler Ağam ben yandım Yandım yandım yandım Ellerin memleketinde Aldandım kaldım Ankara'nın tren yolu Gahi eğri gahi doğru Canım benim anadolu Gideyim mi senden gayrı Ağam desinler desinler Şeker yesinler Şu kız şu oğlana Vurgun desinler Aman ben yandım Yandım yandım yandım Ellerin köyünde Aldandım kaldım Ağam desinler desinler Şeker yesinler Şu kız şu oğlana Vurgun desinler Aman ben yandım Yandım yandım yandım Ellerin köyünde Aldandım kaldım Daha çok var elbet onlarıda zamanla gah ben, gah siz ziyaretçilerimiz ekleyerek geliştirebiliriz |
|