Ameliyat Hizmetleri Teknikeri Bölümü |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ameliyat Hizmetleri Teknikeri BölümüAmeliyat hizmetleri teknikeri nedir Ameliyathane hizmetleri teknikeri Ameliyathane hizmetleri teknikeri nedir hakkında bilgi Ameliyathanede bulunan tüm alet ve cihazları kullanabilen, ameliyathaneyi ameliyata hazırlayan ve ameliyata giren ekipte yeralan yardımcı sağlık personellerine Ameliyat hizmetleri teknikeri ( Ameliyathane hizmetleri teknikeri ) denir Ameliyathane hizmetleri mezunları kamu ve özel hastanelerin ameliyathanelerinde görev yapmaktadırlar Çalışma, işin gereği kapalı, çok temiz, iyi aydınlatılmış, ilaç kokulu bir ortamda ve uzun süre ayakta kalınarak yapılmaktadır Çalışırken özellikle ameliyat doktoru olmak üzere ameliyat ekibi ile iletişim halindedir Tam gün, vardiyalı, hafta sonları ve nöbet tutma yöntemiyle çalışır Mesleğin eğitimine girebilmek için; Lise veya dengi okul mezunu olmak, Meslek liselerinin “Yaşlı Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Acil Tıp Teknisyenliği ile İlkyardım ve Acil Bakım Teknisyenliği” bölümlerinden mezun olanlar alanından mezun olanlar “Ameliyathane Hizmetleri” önlisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler Ortaöğretim Başarı Puanları, okul türleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge’leri (METEB) ve mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler Eğitimi başarı ile tamamlayanlara önlisans diploması ve Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri ünvanı verilir ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Ameliyathane hizmetleri mezunları, özel ve resmi hastanelerin ameliyathane ünitelerinde çalışabilirler Mezun sayısının az olması ve özel hastanelerin çoğalması ile daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelmiştir Hastanelerin bu alanda özel eğitim görmüş sağlık elemanlarına ihtiyaçları olması nedeniyle iş bulma imkanları yüksektir |
|