Kuranda Dua Ayetleri |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuranda Dua AyetleriKuranı Kerimde Dua Ayetleri Kuranda Dua Ayetleri Dua ile ilgili Ayetler Kuranı Kerimde Dua Ayetleri 1- "Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kıl neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çıkar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin" ( Bakara- 28 ) 2- "Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahirette bir iyilik ver Bizi ateş azabından koru" ( Bakara- 201 ) 3- "Ey Rabbimiz Unutursak veya hataya düşersek bizi hesaba çekme(yarlığa)Ey Rabbimiz Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme" ( Bakara- 285 ) 4- "Rabbimiz Bizim gücümüzün yetmediği işlerden bizi sorumlu tutma, bizi affet, bizi bağışla, bize acı Çünkü sen mevlamızsın Kâfir kavimlere karşı bize yardım et" ( Bakara- 286 ) 5- "Rabbimiz Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme Bize tarafından rahmet bağışla Eminiz ki, lütfü en bol olan sensin" (Âli İmran- 8) 6- "Rabbimiz Gelmesinde şüphe edilmeyen bir günde insanları mutlaka toplayacak olan Sen'sin Allah asla sözünden dönmez" ( Âli İmran -9 ) 7- "Ey Rabbimiz İman ettik, öyleyse bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru" ( Âli İmran -l6 ) 8- "Rabbimiz İndirdiğine inandık ve Peygamber'e uyduk Şimdi bizi (birliğini ve peygamberlerini tasdik eden)şahitlerden yaz" ( Âli İmran- 53 ) 9- "Ey Rabbimiz Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla, ayaklarımızı (yo1undan) kaydıma, kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl" ( Â1i İmran-147 ) 10- "Rabbimiz Sen bunu boşuna yaratmadın Seni tesbih ederiz Bizi cehennem azabından koru" ( Âli İmran -191 ) 11- "Rabbimiz, doğrusu sen, kimi cehenneme koyarsan artık rüsva etmişsindir Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur" ( Âli İmran- 192 ) 12- "Ey Rabbimiz, Gerçek şu ki biz, "Rabbinize iman edin" diye seslenen bir davetçiyi (Peygamberi, Kur'anı) işittik Artık günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz" ( Âli- İmran- 193 ) 13- "Rabbimiz' bize peygamberlerin vasıtasıyla vaat ettiklerini de ikram et ve kıyamet gününde bizi perişan etme: Şüphesiz sen vaadinden caymazsın" ( Âli- İmran -194 ) 14- "Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz" ( Araf- 23 ) 15- "Lutfedip hidayetiyle bizi buna(bu nimete) kavuşturan Allah'a hamdolsun, Allah bizi doğru yola iletmeseydi kendiliğimizden doğru yolu bulacak değildik Andolsun ki, Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişlerdir" ( Araf- 43 ) 16- "Ey Rabbimiz! Bizi zalimler topluluğu ile beraber bulundurma!" ( Araf- 47 ) l7- "Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında adaletle hükmet Çünkü sen hükmedenlerin en hayırlısısın" ( Araf- 89 ) l8- "Rabbimiz üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür" ( Araf- l26 ) l9- "Allah'a dayandık Ey Rabbimiz, bizi O zalimler topluluğuna bir fitne (konusu) yapma Ve bizi rahmetinle 0 kâfirler topluluğundan kurtar" ( Yunus 85-86 ) 20- "Ey Rabbim beni ve soyumdan gelenleri namazı devamlı kılanlar eyle Ey Rabbimiz duamı kabul et! ( İbrahim-40 ) 21- "Ey Rabbimiz (amellerin) hesap olunacağı gün beni ana-babamı ve mü'minleri bağışla" ( İbrahim- 4l ) 22- "Rabbimiz, Bize tarafından rahmet ver ve bize, şu durumumuzdan kurtulacak yolu hazırla" ( Kehf- 10 ) 23- "Rabbimiz, Biz iman ettik, öyleyse bize acı Sen merhametlilerin en iyisisin" ( Mü'minun 109 ) 24- "Rabbimiz, Cehennem azabını üzerimizden sav Doğrusu onun azabı gelip geçici bir şey değildir" ( Furkan- 65 ) 25- "0rası cidden ne kötü bir uğrak, ne kötü bir konaktır" ( Furkan- 66 ) 26- "Rabbimiz bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl" ( Furkan-74 ) 27- "Bizden tasayı gideren Allah'a hamdolsun Doğrusu Rabbimiz çok bağışlayan, çok nimet verendir" ( Fatır- 54 ) 28 "Rabbimiz bizi ve iman ile daha önce bizi geçmiş din kardeşlerimizi bağışla, kalplerimizde, iman edenlere karşı hiç bir km bırakma Rabbimiz, Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin" ( Haşr- 10 ) 29- "Rabbimiz, Sana dayandık, sana yöneldik Dönüş sanadır" ( Mümtehine-4 ) 30-"Rabbimiz, Bizi inkâr edenler için bir fitne kılma bizi bağışla, Ey Rabbimiz, yegâne galip ve hikmet sahibi ancak sensin" ( Mümtehine-5 ) 31- "Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bağışla, çünkü sen her şeye kadirsin" ( Tahrim- 8 ) 32- "Başıma bu dert geldi Sen, merhametlilerin en merhametlisisin" ( Enbiya- 83 ) 33- "Senden başka hiç bir tanrı yoktur Seni tenzih ederim Gerçekten ben (nefsine zulmeden) za1im1erden oldum" ( Enbiya- 87 ) 34- "Rabbim beni yalnız bırakma Sen varislerin en hayırlısısın (Her şey sonunda senindir) ( Enbiya- 89 ) 35- "Rabbim bağışla ve merhamet et Sen merhametlilerin en iyisisin" ( Mü'minun- 118 ) 36- "Bizi zalimler topluluğundan kurtaran Allah'a hamdolsun" ( Mü'minun- 28 ) 37- "Rabbim beni yalanlamalarına karşılık bana yardımcı ol" ( Mü'minun- 38 ) 38- "Ey Rabbim, beni ve kardeşimi bağışla, bizi merhametine kabul et Zira sen merhametlilerin en merhametlisisin" ( Araf- 151 ) 39- "Rabbim, küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, sen de onları esirge"( İsra-24 ) 40- "Rabbim gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla Bana, tarafından hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver" ( İsra- 80 ) 41- "Allah bana yeter Ondan başka tanrı yoktur Ben sadece O'na (güvenip)dayanırım Çünkü 0 büyük arşın sahibidir" ( Tevbe- 129 ) 42- "Rabbim, bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla İnanıyorum ki sen, duayı hakkıyla işitensin" ( Âli-İmran- 38 ) 43- "Rabbim, Ruhuma genişlik ver" 44- "İşimi bana kolaylaştır" 45- "Dilimin bağını çöz Ki sözümü anlasınlar" ( Taha- 25-26-27- 28 ) 46- "Rabbim, benim ilmimi artır" ( Taha- 114 ) 47 "Rabbim, Bana hikmet ver ve beni iyiler (zümresi ne ) kat" ( Şuara- 83 ) 48- "Bizi mü'min kullarının birçoğundan üstün kılan Allah'a hamdolsun" ( Neml- 15 ) 49- "Ey Rabbim, Bana ve ana-babama verdiğin nimet şükretmemi ve hoşnut alacağın iyi iş yapmamı gönlüme getir Rahmetinle, beni iyi kulların arasına kat" ( Neml- 19 ) 50- "Rabbim, doğrusu kendime zulmettim Beni bağışla" ( Kasas- 16 ) |
|