Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atasözleri, cumhuriyet, ile, ilgili

Cumhuriyet İle İlgili Atasözleri

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet sekli demektir

• Cumhuriyet, yüksek ahlâkî deger ve niteliklere dayanan bir idaredir Cumhuriyet fazilettir

• Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafizlar ister

• Benim nâçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktir; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidâr kalacaktir

• Ey yükselen yeni nesil! Istikbal sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yasatacak sizsiniz

• Biz dogrudan dogruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanagi, Türk toplulugudur

• Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir Samimî ve mesru olmak sartiyla, her fikre hürmet ederiz Her kanaat bizce muhteremdir

• Türk milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir

• Bugünkü hükümetimizin, devlet teskilatimizin dogrudan dogruya milletin kendi kendine, kendiliginden yaptigi bir devlet ve hükümet teskilâtidir ki onun adi Cumhuriyettir Artik hükümet ile millet arasinda geçmisteki ayrilik kalmamistir Hükümet, millet ve millet, hükümettir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com