Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışılır, matematike, össde

Öss'de Matematik'e Nasıl Çalışılır...

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss'de Matematik'e Nasıl Çalışılır...

TurkeyArena

MATEMATİK DERSİNİN İÇERİĞİ

Matematik şekil, sayı ve çoklukların yapılarını, özelliklerini ve aralarındaki bağıntıları, düşünce yoluyla inceleyen bir bilimdir Matematik öğreniminde temel amaç insanlarda doğuştan var olan düşünebilme kabiliyetini geliştirmektir Matematik, karşılaşacağımız olayları ve problemleri inceleyen, araştırma ve karşılaştırma yaparak her konuda mantıklı düşünmeyi ve doğruyu bulmamızı sağlayan bir bilim dalıdır

MATEMATİK DERSİNE AİT SORULARIN ÖZELLİKLERİ

Matematik soruları sayılar yardımıyla problem çözebilme, matematiksel ilişkilerden yararlanabilme ve düşünme yeteneğini geliştirme niteliklerine sahiptir

Öğrenci sorunun ne anlama geldiğini kavramak için dikkatli bir şekilde gerekirse altını çizerek soruyu okumalı, önce çok iyi anlamalı ve çözümü yaparken işlem hatası yapmamalıdır İşlemin bitiminde mutlaka çözüm kontrol edilmelidir

Matematiğe ait bazı sorular eleme veya şıkları kullanma yoluyla da çözülebilmektedir

Matematik dersinde bir konuyla ilgili çok farklı soru sorulabilir Aynı şekilde bir sorunun çok farklı çözüm yolları olabilir ÖSS’de sorulardaki yanlış yapma ihtimalini en aza indirgemek için konularla ilgili mümkün olduğunca fazla ve farklı tarzda sorular çözmek gerekir

Matematikte sorulardaki hiçbir veri gereksiz değildir Her veri sorunun çözümünde bir ayrıntıdır Sorularda her ayrıntıya dikkat etmek gerekir

MATEMATİK DERSİNE ÇALIŞMA

A) Derste

Derslere mutlaka ön hazırlık yapmış olarak gelmek gerekir Derslerde öğretmenin konu anlatımı ve verdiği örnekler dikkatle izlenmeli, anlaşılmayan ve eksik kalan noktalar hemen sorulmalıdır Öğretmenin soru çözmede kullandığı kısa yollar birimler, formüller ezberlenmek yerine sebep-sonuç ilişkisi kurarak öğrenilmelidir

B) Bireysel Çalışmalarda

Matematik dersindeki konular derste iyi öğrenilmiş olsa bile, düzenli test çözülmezse çok çabuk unutulur Bu derste başarılı olabilmek için ön yargısız, sabırlı ve programlı olmak şarttır Konu konu ve günü gününe çalışmak zorunludur Bu çalışmalarda çözülemeyen soruların vakit kaybetmeden doğru çözümleri öğrenilmelidir Mümkün olduğunca çalışmalar çok sayıda ve farklı tarzda sorular ile zenginleştirilmelidir

Matematik dersindeki başarısızlığın temeli, kişinin yapması gereken çalışmaları zamanın da ve yeteri kadar yapmamasıdır Düzenli çalışılıp, gerekli altyapı oluşturulduğunda matematiğin eğlenceli yönü fark edilecektir

Ders Çalışmayı Etkileyen Faktörler

Güven duygusu eksikliği

Hazırlık esnasında çalışmaları olumsuz olarak etkileyen arkadaşlıklar

Öğrencinin karşılaştığı bireysel ve ailevi sorunlar

İlköğretim ve lisede alınan eğitimin yeterli olmaması

Okul müfredatıyla üniversite hazırlıkta görülen derslerin paralellik arz etmemesi

Bazı derslere karşı önyargılı yaklaşılması

Derslere giren öğretmenlere duyulan sempatik veya antipatik yaklaşımlar

Derse ilgi gösterilmemesi

Okullardaki alışılmış klasik sistemden, test sistemine geçişteki uyum sorunu

ÖSS tekniğini ayrıntılarıyla bilinmemesi

Mükemmeliyetçi tutum sergilenmesi

Ulaşılamayacak hedefler belirlenmesi

Çevreden gelen beklentilerin yüksek olması

Kendini başkalarıyla mukayese etmesi

Kararsızlık

Erteleme alışkanlığı

Çalışmalara en zor konudan başlanması

Ders dışı faaliyetlere fazla zaman ayrılması

Gereksiz ayrıntılara dikkat edilmesi

Hayal aleminde olunması

Yatarak ve müzik dinleyerek çalışılması

Çalışma sırasında sık ve uzun süreli molalar verilmesi

Ders çalışmamak için mazeretler üretilmesi

Çalışmayı engelleyecek faktörlere “hayır” denilememesi

Üniversite sınavını kazanmayı hayatın tek amacı olarak görülmesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com