Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılma, cephesinin, güney, nedenleri

Güney Cephesinin Açılma Nedenleri

Eski 08-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

güney cephesi neden açıldı
Mondros ateşkes antlaşması sonrasında İngilizlerin işgal ettiği Urfa Antep ve Maraş Fransızlara bırakılmıştır Adana’yı da işgal eden Fransızlar bu bölgelerdeki Ermeni azınlığı da kışkırtarak yaptıkları işgalleri kolaylaştırmak istemişlerdir Ermenilerin yaptığı faaliyetler ve Fransızların uyguladığı baskılar sonucu bölge halkı silahlanarak mücadele etmeye başlamışlardır Güneydoğu Anadolu’da Fransızlara karşı açılan cephenin nedeni Fransızların yaptıkları bu haksız işgallere ve baskılardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com