Gelinlere Sesleniyorum |
04-22-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Gelinlere SesleniyorumSevgili gelinler! Eşinize, çocuklarınıza sevgi dolu, fedakâr, uyumlu ve yürekten bağlanışınız, kayınvalidenizle bir güven duygusu oluşturacak, biricik oğlunun “emin ellerde” olduğunu düşünerek rahatlayacaktır İyice biliniz ki, kayınvalidenize göstereceğiniz saygı, yakınlık, içtenlik ne kadarsa, günü gelince siz de gelininizden o kadar karşılık göreceksiniz Öz annenizin kırıldığınız söz ve davranışları, nasıl yüreğinizde iz bırakmadan uçup gittiyse, kayınvalideniz de bu engin hoşgörü ve aftan yararlansın En kızgın anınızda bile terbiye ve edebinizi muhafaza edin, sabırlı olun Mükâfatınız bu dünyada huzur, ahirette ebedi saadet olarak ödenecektir Kendi annenizin kusurunu insanlardan özellikle eşinizden nasıl gizleme gayreti duyuyorsanız, kayınvalidenize de aynısını yapın Fark edilir, evlat gibi sevilirsiniz İçinizden gelmese bile hediyeleşiniz Zaman zaman ziyaretine gidiniz Siz gidemiyorsanız onu eve getirin, bir hafta kalıp gidecek olsa, “gitme” diye yalvarın Aylarca durmasını temin edin Herhangi bir konuda iddialaşmayın Yumuşak bir ifadeyle “Siz de haklısınız, ama ben böyle düşünüyorum” deyin Hayır ben haklıyım diye ısrar ederse “evet siz haklısınız” deyin ve susun “Ne” söylediğiniz kadar “nasıl” söylediğiniz de önemli Hareket, mimik ve ses tonunuza dikkat edin AKLINIZDA BULUNSUN Aldığınız sebzeler buruştuğunda, içine biraz şeker ve sirke ilave ettiğiniz suda bekletin Tazeliğine kavuşacaktır Şimdi ne ilgisi var demeyin Size yol gösteriyorum Kaynananız buruşuk sebzeleri görüp alınmasın diye |
04-22-2007 | #2 |
mate
|
“Ne” söylediğiniz kadar “nasıl” söylediğiniz de önemli Hareket, mimik ve ses tonunuza dikkat edin güzel bir yazı sonundaki minik espri daha da güzelleştirmiş teşekkürler ergenekon |
04-22-2007 | #4 |
puslu
|
Pes walla Ergenekon herkonuda bilgin var teşekkür ederim güzel ve saygı öğütleyen bir yazı saygı toplumun her kesiminde olmazsa olmaz bir davranış tabiki |
04-22-2007 | #5 |
Ergenekon
|
teşekkür ederim bir nevi vazife addettim bu konuyu inşallah anlayanlar çıkar bir kaç gelin kurtarsam kendimi bahtiyar sayacağım |
04-22-2007 | #7 |
virüs
|
gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsiniz çok güzel bir yazı şu zamanlarda da çok gündemde olan bir konu teşekkürler |
04-22-2007 | #8 |
Şengül Şirin
|
valla ergenekon senin yazıların beni öldüreceknerden buluyorsun bu konularıbence kaynanalar gelinini anlar onu kızından ayırmazsa gelinde onu anasından ayırmazbu devirde ne öyle anlayışlı kaynana var ne de gelin |
|