Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, kebap, pideli, tarifiresimli

Pideli Kebap Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pideli Kebap Tarifi(Resimli Anlatım)

fırın tepsisine serin 10 dak 200 derece fırında kurutun Bir kenarda hazır olsun
Ayrıca 3 diş sarımsak dövüp yoğurda karıştırın ve sarımsaklı yoğurt yapın
Kemiklerden et suyunu çıkarın Düdüklü ye malzemeleri koyup 20 dak pişirin Piştikten sonra süzgeçten geçirip et suyunu da bir kapta hazır edin
Sıra geldi eti pişirmeye: Tereyağı ile birlikte eti düdüklü tencereye alın suyunu çekince soğanıtuzu ekleyin Karıştırın ve tekrar su salıp suyunu çekince rendelediğiniz domatesi ve suyu ekleyip düdüklüde 20 dak pişirin
Servis yapacağınız zaman pideleri ve et suyunu ısıtıp sıcak et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin iyice ıslatın Üstüne tepsi kapatıp pideler şişinceye kadar bekletin
Servis yaparken tabağa önce pideleri sonra sarımsaklı yoğurdu üstüne de eti koyun Afiyetle yiyin

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com