Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birimlerini, hangileridir, kullanan, meslekler, sıvı, tartma, uzunluk

Tartma, Uzunluk Ve Sıvı Birimlerini Kullanan Meslekler Hangileridir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tartma, Uzunluk Ve Sıvı Birimlerini Kullanan Meslekler Hangileridir?

Tartma Uzunluk ve Sıvı Birimlerini Kullanan Meslekler Hangileridir?

Tartma birimlerini kullanan meslekler
Uzunluk birimlerini kullanan meslekler
sıvı birimlerini kullanan meslekler

MARANGOZLUK: Ağaç işleme işidir Bu işi yapanlara marangoz denir Ahşap malzemeleri isteğe ve ölçülere göre işleyerek ve şekillendirerek binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişilere marangoz denir Uzunluk ölçen araçlar marangozların en sık kullandıkları araçlardır

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ: İnşaat mühendisleri yapılarla ilgili hesaplamaları yaparlar Plan ve projeler uygun uzunluk birimleri kullanılarak çizilir

TERZİLİK: Terzilervücudumuzu dış etkenlerden korumak için giysiler dikerler Kumaşlar iğne iplik dikiş makinesi ve metreler terzilerin başlıca araç-gereçleridirKıyafet dikilecek kişinin beden ölçüleri metre ile ölçülürkumaşlar metre ile ölçülerek kesilir

KUYUMCULAR: Kuyumcular çok değerli altın ve gümüş zinet eşyalarıNnı satarken hassas terazi kullanırlar Eğer ölçüye dikkat etmezlerse ya zarar ederler yada insanlarda fazla para almış olurlar çünkü altının gramı bile birkaç ytl ediyor

MARKET BAKKAL KASAP MANAV: Buralardan aldığımız yiyecekleri terazide tartarak kilogram olarak alırız Mesela 1 kg domates 2 kg patates 1 kg et 1 kg pirinç gibi

SÜTÇÜLER: Sütümüzü alırken sütçüye 1 litre süt verirmisin deriz

SU YAĞ: Suyumuzu ve yağımızı alırken 1 litrelik 5 litrelik şişelerde litre olarak alırız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com