Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akıl, almaz, dünya, haritası, piri, reis

Piri Reis Ve Akıl Almaz Dünya Haritası

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Piri Reis Ve Akıl Almaz Dünya Haritası

Es Selam
Kitabı indirdim bir zaman çok sözü edilen bir kitap idi okudum ve Piri Reis hakkın da batının şaşkınlığını gördüm Bu bana sevinç verdi ama sonrasın da baktım ki batı bir küstahlıkla önünde şapka çıkarması gereken bu alimi takdirinin yanı sıra bu harkulade işini aslın da uzaylılara mal etmeye kalkıyor Tabi boşuna bir çaba ancak uğradıkları şaşkınlık ve bunun ifadeleri gerçekten okunmaya değer

Piri Reisin, Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında, 1517'de padişaha sunduğu ve şaşkınlığa neden olan harita aşağı da

(Aşağı da ki yazı E Von Daniken in T Arabaları kitabından alıntıdır)

On sekizinci yüzyılın başlarında, Topkapı Sarayında, Amiral Pîrî Reis'e ait birçok eski harita bulunmuştu Berlin Devlet Kitaplığında saklanan ve Akdeniz'le Lût gölü dolaylarını tam olarak gösteren atlaslar da bu amiralindi Bir süre önce bütün bu haritalar incelenmek üzere Amerikalı haritacı Arlington H Mallery'e verildi Mallery bütün coğrafî konuların haritalarda yer aldığını, ancak gerçek yerlerinde bulunmadıklarını belirtti ve Amerikan donanması haritacılarından Walters'ın yardımını istedi Walters ve Mallery, uzun çalışmalardan sonra haritaları modern bir küreye uygulamayı başardılar Çıkan sonuçla, bilim çevrelerinde yer yerinden oynadı: Haritalar kesinlikle doğru çizilmişti Üstelik Akdeniz ve Lût gölü çevresini göstermekle kalmıyor, Kuzey ve Güney Amerika kıyılarını, hatta Antarktika'nın ana hatlarını da çiziyordu Daha da şaşırtıcı olarak, Pîrî Reis'in haritalarında yalnız kıtaların dış hatları değil, dağ sıraları, doruklar, adalar, nehirler ve ovalar tam bir doğrulukla görünüyordu Jeofizik yılı olan 1957'de haritalar, hem Weston Gözlem evi yönetmeni, hem de Birleşik Devletler Donanması haritacısı olan Cizvit Rahibi Lineham'a verildiler Lineham, titiz araştırmalardan sonra haritaların akıl almaz ölçüde doğru olduklarını, üstelik o günlerde bile doğru dürüst keşfedilmemiş bölgeleri açıkçagösterdiklerini bildirdi İşin en akıl almaz yanı, haritalarda ayrıntılarıyla görülen Antarktika dağlarıydı Çünkü bu dağlar 1952 yılında, ses yansıtıcı araçlarla keşfedilebilmişti Daha önce varlıkları bilinmiyordu ve Antarktika tarih boyunca hep buzlarla kaplı kalmıştı! Prof Charles H Hapgood ve matematikçi W Strachan'm son çalışmaları bize daha da tüyler ürpertici bilgiler getiriyorlar Uydulardan çekilmiş dünya fotoğrafları, Pîrî Reis'in haritalarıyla karşılaştırılınca ortaya korkunç bir benzerlik çıkmış Bilim adamları bu haritaların asıllarının çok yükseklerden çekilmiş fotoğraflar oldukları sonucuna varmışlar Bunu nasıl açıklayabiliriz?

(Yukarı da ki yazı E Von Daniken in T Arabaları kitabından alıntıdır)

PİRİ REİS (- 1554)
Osmanlı denizci Dünya haritaları ve denizcilik kitabıyla tanınmıştır Doğum tarihi kesin olarak bilinmiyor 1465-1470 arasında Gelibolu'da doğdu Kahire'de öldü Asıl adı Muhiddin Pirî'dir Karamanlı Hacı Ali Mehmed'in oğlu ve ünlü Osmanlı denizcisi Kemal Reis'in yeğenidir Akdeniz de korsanlık yapmakta olan amcasının yanında yaklaşık 1481'den sonra denize açıldı 1487'de onunla birlikte İspanya'daki Müslümanlar'ın yardımına gitti 1491-1493 arasında Sicilya, Sardunya, Korsika adalarına ve Güney Fransa kıyılarına yapılan akınlara katıldı Amcasıyla birlikte Osmanlı Devleti'nin hizmetine girerek 1499-1502 Osmanlı-Venedik Savaşı'nda bir savaş gemisinde kaptanlık yaptı 1511'de amcasının ölümü üzerine Gelibolu'ya çekilerek Kitab-ı Bahriye (Denizcilik Kitabı) üzerinde çalıştı ve 1513'te bir dünya haritası çizdi

(alıntı)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com