Hasretine Kadeh Kaldırdım |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasretine Kadeh KaldırdımYokluğun bir kurşun gibi gözlerimde Yine hasretine kadeh kaldırdım bu akşam Ve gecelerinde Gözlerim dolanır sonsuzluğunda Seni görmek artık haramdır bana Kurşunlar işlenmiş bir kez yüregime Seni sevmek yaradır bana Yıldızlarım vardı benim asumanı kaplayan Fezalardan medet uman Derinliklerinde gezindiğim, Hani nerde o büyük umman Zapt eyledinde eline ne geçti hani? Beddualar yağdırıyorum Her gecenin sonunda gül yüzüne Ve yüzsüzlüğün üstünde yine bu gece biliyorum Kuşatmalar altındayım Sensizliğin gölgesinde görülen düşlerimin Sen bir yarasın içimde Devası olmayan kapanmaz bir yara Kurşunlar ışlenmış bır kez yüregıme Seni sevmek yaradır bana Biliyormusun? Aklımdan bir türlü gitmiyor ölümcül gidişin Giderken günahlarımı bile alıp gittin Zerre-i miskal kadar hiç bir şey bırakmadan Artık tutunacak bir dalım bile yok Anlıyormusun? Arıyorum seni Benliğimi bir kuytuya bırakarak Dedimya,kurşunlar işlemiş bir kez yüreğime Söylemek ağırıma gidiyor ama Seni sevmek yaradır bana Seni sevmek yara Bu günlerde Yüreğim kuşlara yarenlik ediyor Garp edildiği zaman gecenin bir yarısı Yok artık uzakların bir anlamı benim için Yok artık acısı dinmeyen hasretimin Yok; yok artık hiçbir değerin Kırık aynalarımda Yüreğimi kuşlara yem diye verdim Yalanım yok yeminim olsun Yüreğimi kuşlara sen diye verdim Söylemek ağırıma gidiyor ama Karanlık geceler deryaydı bana Söylemek ne kadar çok zor olsada Kurşunlar ışlemıştı bır kez yüregıme Ve seni sevmek yaraydı Kadir Oğul |
|