Dünyanın En Anlamlı Şiiri...! |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın En Anlamlı Şiiri...!IRAK savaşında babası ve annesi ölen ve kendisinin de bacakları kopan Müslüman bir çocuğun IRAK savasını yöneten Tommy FRANKS a yazdığı şiir *********** Merhamet hür Dünyaya bu kadar mı IRAK ' ta? Ben Basralı Ömer, Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr Franks Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet Ve insan hakları Namlularından Saniyede bilmem kaç adet Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar Vücudunda babamın Annem yoktu zaten Ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş Ambargo falan dediler ya Anlamadım çocukluk aklı işte Oluşmadan sökülmüş Sizde de barış böyle midir Mr Franks? insan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orda da? Düşer mi ayın kan gölüne aksi Güpegündüz düşer mi Pazar yerine demokrasi? Zenginlik insanları korkudan uykusuz bırakır Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da? Babamla mırıldandığım son dua dilimde ayaklarımın hastanede Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar Kaldı elimde Çocukların var mı Mr Franks? Al, oğluna götür onları bari ise yarasın Kim bilir belki baktıkça Bazen beni hatırlasın Bu nasıl demokrasi Mr Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür Dünyaya Bu kadar mi IRA K ' tı? size okuduysanız yorumlarınızı bekliyorum |
|