|
|
Konu Araçları |
kiniyoruz, prof, saylana, türkan, uygulamayi, yapilan |
Prof. Türkan Saylana Yapilan Uygulamayi Kiniyoruz |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Prof. Türkan Saylana Yapilan Uygulamayi KiniyoruzPROF TÜRKAN SAYLANA YAPILAN UYGULAMAYI KINIYORUZ Elektrik Mühendisleri Odası 41 Dönem Yönetim Kurulu bugün (14 Nisan 2009) yaptığı basın açıklaması ile Prof Dr Türkan Saylannın evinin basılmasını ve hukuk devleti anlayışına sığmayan bir muameleye tabi tutulmasını kınadı ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASIPROF TÜRKAN SAYLAN?A YAPILAN UYGULAMAYI KINIYORUZEğitim ve sağlık alanında yaptığı toplumsal anlamda öncü çalışmalarla tanınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu ve Genel Başkanı Prof Dr Türkan Saylan?ın Türkiye?nin gündemini meşgul eden bir süreçle ilgili olarak evinin basılmasını ve hukuk devleti anlayışına sığmayan bir muameleye tabi tutulmasını kınıyoruzŞeriat ve darbe özlemlerine karşı çağdaş ve demokratik Türkiye?nin savunucusu olan Saylan?ın bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar tarafımızca takdirle izlenmektedir Saylan?ın kız çocuklarının okutulması için verdiği mücadele, cüzzamla savaş konusunda yürüttüğü faaliyetler tüm dünyanın övgüsünü kazanmış, çeşitli ödüllere değer görülmüştür Saylan ismiyle özdeşleşen eğitim çalışmalarına ilişkin olarak bugüne kadar hiçbir şaibe oluşmamışken operasyonlar düzenlenmesi, çağdaş eğitim önceliğiyle yürütülen faaliyetlerin sekteye uğratılmasının amaçlandığı kuşkusunu doğurmuştur Yapılan aramalarda derneğin burs verdiği öğrencilerin listelerine el konularak faaliyetlerin yürütülemez hale gelmesine neden olunmuştur Bu tür muamelelerin, çağdaş eğitim gibi toplumun gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan konularda faaliyet yürüten insanlar ve demokratik toplum kuruluşları üzerinde yıldırıcı bir etki yapacağı açıktır Ülkemizin nadir yetişen değerlerinden olan Prof Dr Türkan Saylan?a yapılan muameleme toplum vicdanını rahatsız etmiştir EMO olarak şeriat ve darbe özlemlerine karşı çağdaş, demokratik bir Türkiye?yi savunduğumuzu; bilimin topluma hizmet etmesi bilinci içinde çalışmalar yürüten Prof Dr Türkan Saylan?ın yanında durduğumuzu belirtiriz ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI 41 DÖNEM YÖNETİM KURULU 14 Nisan 2009 15042009 14:25:18 ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI 5 YILDIR BAKANLIKTA BEKLİYOR (1227) EMO ESKİŞEHİR ŞUBESİ İLK GENEL KURULU'NU GERÇEKLEŞTİRDİ (539) 7 ENERJİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI (474) EMO DENİZLİ ŞUBESİ 8OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (429) EMO BURSA ŞUBESİ 12 OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI (375) EMO İZMİR ŞUBESİ 28 OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (366) EMO'DAN DAYANIŞMA GREVİNE DESTEK (323) ÇEÇEN VE KÜÇÜK HALK TV'DE (297) EMO ADANA ŞUBESİ 13 OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ (282) 3 AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU "BİLGİ VE TOPLUM" TEMASIYLA DÜZENLENİYOR (239) Ayrıntılı bilgi için wwwemoorgtr |
|