Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1871, 1922, marcel, proust

Marcel Proust (1871 - 1922)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marcel Proust 10 Temmuz 1871'de Auteuil'de doğdu Bütün yaşamını etkileyecek astım krizlerinin ilkini 1881'de geçirdi 1890'da Hukuk Fakültesi'ne ve Siyasal Bilgiler Okulu'na kaydoldu Aynı yıl Maupassant'la tanıştı Arkadaşlarıyla birlikte Le Banquet dergisini kurdu; burada edebiyat eleştirileri yayımladı 1893'te, Swann'ın Bir Aşkı'nın "eskizi" olabilecek nitelikte bir metin yazdı 1894'te Dreyfus olayı başladı Marcel Proust, Dreyfus yanlıları arasında yer aldı 1895'te felsefe lisansı diplomasını aldı 1898'te Dreyfus olayı büyüdü Aynı yıl Zola'nın "J'accuse" adlı açık mektubu L'Aurore gazetesinde yayımlandı Proust 1908'de büyük yapıtını (Kayıp Zamanın İzinde) yazmaya koyuldu 1914'te Guermantes Tarafı'nı Grasset'ye hazırlamaya başladı 30 Kasım 1918'de Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde yayımlandı 10 Aralık 1919'da bu kitap Goncourt ödülü aldı 30 Nisan 1921'de Guermantes Tarafı II ile Sodom ve Gomorra yayımlandı Aynı yıl Proust, Gallimard'a Sodom ve Gomorra II ile Sodom ve Gomorra III'ün elyazmalarını verdi 1922'de Mahpus ile Albertine Kayıp (Sodom ve Gomorra III) daktiloya çekilmeye başlandı Proust, Ekim ayı başında bir bronşit krizi geçirdi, bunu zatürree izledi Yazar, 18 Kasım 1922'de öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com