Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adalet, ağaoğlufikrimin, gülü, ince

Adalet Ağaoğlu-Fikrimin İnce Gülü

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adalet Ağaoğlu-Fikrimin İnce Gülü

Fikrimin ince gülü almanyalı işçi Bayramın bir günün hikayesidir Kitapta , sınıfının ve konumunun bilincinde olmayan Bayramın ''Bayram Bey '' olma çabasının ve hayatında çok önemli bir yer taşıyan bal rengi mercedes i ile olan ilişkisi anlatılmaktadır

Bayaram ın küçük yaşta anne ve babası ölmüştür Bayram amcası tarafından büyütülmektedirAmcası da köydeki durumu iyi olmayanlardan diyebilirizKöyde seçim zamanıydı siyasetçilerden biri arabasıyla köye oy toplamay gelmişti ve Bayram da hayatında ilk defa o zaman arabayla tanışmıştıSiyasetçinin arabadan inişi ve köylüler tarafından bir ağa gibi karşılanması Bayramı çok etkilemiş ve kafasında sürekli şu saplantı oluşmuştu; ''benimde bir gün arabam olacak ve benide köyde bu şekilde karşılayacaklar'' kafasında bu düşünce vardı ve otuz otuz beş yaşına değin hep bu hayalinin peşinde koştu ve hayalini gerçekleştirdi yani bir mercedes sahibi olduAma hiçbir şey umduğu gibi olmamıştıYani mutlu son yoktu! Çünkü mercedese ulaşma isteği ve bu isteğe ulaşma esnasında izlediği yol yanlıştı Herşeyin bir mersedece sahip olmakla halolacağını düşünmesi ve bu yanlış düşünceyi gerçekleştirmede izlediği yanlışlar! Bu yanlışlardan kısaca bahsedeck olursak ;Para toplayıp mercedes alabilmek iin en yakın arkadaşını kandırarak onun yerine almanyaya gitmesi , sevgilisini almanyaya gittikten sonrahiç aramaması ve onun kendisi bekleyeceğini zannetmesi ( yani bir çiçeği susuz bırakması ) ve mercesedini almanayadaki gurbetçi komşularından ve bir çok şeyden üstün tutması onu hazin sona yani ; mercedesi ile köye vardığında hiçte umduğu gibi karşılanmaması ve sevgilisinin bir başkasıyla evlenmesi ve hiç arayıp sormadığı amcasının vefaat etmesi ona herşeyin bir mercedesten ibaret olmadığını göstermişti!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com