Mehmet Tahir İkiler |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mehmet Tahir İkiler1964 yılında İstanbul da dünya`ya geldim İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34 sırada yer alır Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur Anadolu`yu bir uçtan bir uca karış karış gezen çadır tiyatrolarının sahne arkasında kuklaları seyrederek başladım bu sanata Hayallerimde her bir kukla arkadaşımdı o günlerde, sonra iş arkadaşım oluverdiler Hayalbaz olmak kolay değildi bu ülkede Ailemin çektiği sıkıntıları görerek girdim bu sanatın içine Çoğu zaman hor görülen mesleğime sahip çıkarak, ona saygı duyulan değeri geri getirmek ve benim gibi Hayalbaz olan gençleri yetiştirmek tek amacım oluverdi Halen Kukla evi Atölye Sahnesi Genel Sanat Yönetmenliğini sürdürmekteyim Aldığı Ödüller: Çocuk Vakfı Karagöz ödülü 1996 Kültür Bakanlığı hizmet ödülü Çocuklara tiyatro ödülü Çocuk edebiyatçıları Vakfı ödülü Kukla Sergisi: 1998 Temaşa sergisi Zafer Çarşısı 1999 AKM Kültür Merkezi 2002 Metro Sanat Galerisi 2006 Almanya Kukla Müzesi Yazdığı ve Yönettiği Oyunlar: Kocaman Geveze Kuklalar ( Kukla Oyunu ) Sihirli Zurna ( Kukla Oyunu ) Nasrettin Hoca ( Kukla Oyunu ) Ben Kukla Değilim ( Kukla Oyunu ) Kalbi Çalınan Köy ( Çocuk Oyunu ) Dikkat Karagöz Geliyor ( Karagöz Oyunu ) Ormanların Efendisi Grip Canavarına Karşı ( Kukla Oyunu ) Karagöz Sevimli Kahramanlara Karşı ( Karagöz Oyunu ) Uyarladığı Oyunlar: Kaldırımların Çileli Yolcusu Ah Keşke Kadınlarımız Yaşamın Kıyısında Lütfen Yönettiği Oyunlar: Başka Zaman Haydi Karına Koş Salaklar Sofrası Bir Adam Yaratmak Siyah Pelerinli Adam Tohum Su Gelince Bir Evlenme Teklifi Bal Sineği Başka Dünyanın İnsanları Kaldırımların Çileli Yolcusu Ah Keşke Kadınlarımız Yaşamın Kıyısında Lütfen Oynadığı Oyunlar: Haydi Karına Koş Salaklar Sofrası Bir Adam Yaratmak Tohum Siyah Pelerinli Adam Kaldırımların Çileli Yolcusu Ah Keşke Bir Evlenme Teklifi Bal Sineği Başka Dünyanın İnsanları Kalbi Çalınan Köy Ben Kukla Değilim Radyo ve Televizyon Programcılığı: TGRT: Çocuk Bahçesi KANAL 7: Ramazan Programları FLAŞH TV: Kısa Kukla Oyunları TRT: Hata Kimde SES TV: Çocuk Eğlendirme Takımı SES TV: Hayal Perdesi HEDEF RADYO: Gecekondu HEDEF RADYO: Peynir Gemisi RADYO BİRLİK: Haftanın GetirdikleriAnadolu kelimesi Yunanca güneşin doğduğu yer anlamına gelen "Anatoli"dan doğmuştur Romalılar, kendi topraklarına göre doğuda kaldığından buraya doğu toprağı anlamında Thema Anadolia demişlerdir Anadolu isminin bir bölge adı olması ise Selçukluların Anadoluya gelmesiyle başladı |
|