Akbük, Didim |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akbük, DidimAkbük, Türkiye Harita Türkiye'de yeri Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 09x xx Alan Kodu 0256 Yönetim İl Aydın Akbük'ten genel bir görüntü Akbük, Aydın'ın Didim ilçesine bağlı beldedir Belediyesi 1991 yılında kurulmuştur Didim ilçe merkezine 23 km, Aydın il merkezine 106 km uzaklıktadır Tüm belde, Mandalya körfezinin Akbük Koyuna hakim bir şekilde 11 km'lik bir sahil şeridine sahiptir Ekonomisi balıkçılık ve turizme dayalıdır 1 adet mavi bayraklı plajı vardır Didim'e göre daha tepelik ve yüksek olduğu gibi, orman alanı ve yeşilliği daha fazladır Akbük Koyu, doğal liman özelliğine sahiptir Civarında yat turizmi yapılmaktadır Akbük körfezi balıkçılık için adeta bir cennettir Balığı bol ve çeşitlidir Hafta sonu olta balıkçılığı için de son derece uygundur Akbük çok sayıda otel ve pansiyonun yanı sıra, dev yazlık siteler, kooperatiflerle çevrilmiştir Emlak ve inşaat sektörü son derece canlıdır Club Lokea**** Caprice Thermal Palace***** Holiday Resort otel**** Club Sahte Cennet, Didima Otel, Ziraat bankası tesisleri, Okaliptus Otel bu bu bölgede bulunmaktadır Bölgede yer alan konaklama tesisleri ve restoranlar için Akbük belediyesi internet sitesi incelenebilir 2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 2997'dir Ancak yaz ve kış nüfusu arasında büyük farklılık vardır Yaz aylarında nüfus katlanmaktadır Belde 3 mahalleden oluşmaktadır 1922 de Rum nüfusun göçü nedeniyle nüfusu azalmış 1990 lardan itibaren turizm sektörünün gelişmesiyle eski canlılığına kavuşmuştur Rumlardan kalan Tarihi Kilise hala sağlam olup, her yıl yüzlerce turist tarafından gezilmektedir Kilise belediyenin öncülüğünde restore edilerek 2007 yılından itibaren kültür merkezi ve kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır Akbük'eSöke-Milas yolundan ulaşılabileceği gibi, Didim üzerinden de ulaşılabilir Ayrıca Milas-Bodrum yolundan Kıyıkışlacık yönüne sapıldığında Akbük'e ulaşan bir orman yolu vardır Bu yol ile Bodrum Havaalanına ulaşımı daha kolaydır ancak yol hem çok virajlı bir orman içi yolu olması, hem kaplama kalitesinin düşük hem de yönlendirme tabelalarının çok az ve yetersiz olması sebebiyle tercih edilmemesi gereken bir yoldur Haritada kısa görünmesine rağmen oldukça uzun bir zamanda gidildiğinden tavsiye edilmez Söke bodrum yolundan aynı mesafeyi çok daha kısa sürede ve güvenle almak mümkündür Sahte Cennet(Mandalya Koyu) dışında, Kazıklı, Bozbük gibi yan koyları da bulunmaktadır Temiz ve güzel bir denizi vardır, tatil yapmak için güzel bir seçenektirDoğal yaşamın zevkini tatmanıngösterildiği en güzel yerlerden biridir Wikimedia Commons'ta: Akbük, Didim ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur Akbük Belediyesi Didim Kaymakamlığı Kaynak : Wikipedia |
|