|
|
Konu Araçları |
altyapısı, içerik, sistemi, yönetim |
İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısı |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısıİçerik Yönetim Sistemi Altyapısı İçerik Yönetim Sistemlerinin hepsinde bulunması gereken bazı temel özellikler vardır; Kullanıcı Yönetimi Üye Hesapları Kullanıcılar ve Yöneticilerin ad, soyad, iletişim bilgileri gibi detaylı bilgilerini kayıt etmeye ve güncellemeye yarar Yetki Yönetimi Sistem içerisindeki hangi öğelere ve özelliklere erişimin olabileceğinin tanımlandığı alandır Hangi kullanıcının sistemin ne kadarına erişebileceğini, neleri düzenleyebileceğini veya silebileceğini tanımlamaya yarar Genellikle 3 seviye altında toplanmaktadır; Görme Yetkisi, Düzenleme Yetkisi ve Silme Yetkisi Rol Tabanlı İzin Sistemi Her kullanıcı için ayrı ayrı izin düzenlemesi yapmak yerine, roller tanımlanarak izinler rollerle ilişkilendirilir ve kullanıcılar da rollere atanır İçerik Yönetimi "İçerik" kavramı, Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğünde bir şeyin içinde bulunanların bütünü, muhtevası olarak tanımlanmaktadır Elektronik ortamda içerik, sayısal bilgi birimidir; Metin, ses, görüntü, grafik, belge, kayıt, video vb her bilgi içeriktir İçerik yönetimi sayısal bilginin bütününü oluşturma, yayınlama, düzenleme, paylaşma, depolama ve raporlama süreçlerini içerir Bu süreçleri kolaylaştırmak üzere veritabanı altyapısı üzerine kurulan sistemlere İçerik Yönetim Sistemleri denir İletişim Yönetimi Raporlama ve Analiz Verimlilik Güvenlik Esneklik Performans Ölçeklenebilirlik Odemir 11:45, 21 Temmuz 2010 (UTC) Kaynak : Wikipedia |
|