Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
altyapısı, içerik, sistemi, yönetim

İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısı

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İçerik Yönetim Sistemi İçerik Yönetim Sistemi Altyapısı

İçerik Yönetim Sistemi Altyapısı
İçerik Yönetim Sistemlerinin hepsinde bulunması gereken bazı temel özellikler vardır;
Kullanıcı Yönetimi

Üye Hesapları

Kullanıcılar ve Yöneticilerin ad, soyad, iletişim bilgileri gibi detaylı bilgilerini kayıt etmeye ve güncellemeye yarar

Yetki Yönetimi

Sistem içerisindeki hangi öğelere ve özelliklere erişimin olabileceğinin tanımlandığı alandır Hangi kullanıcının sistemin ne kadarına erişebileceğini, neleri düzenleyebileceğini veya silebileceğini tanımlamaya yarar Genellikle 3 seviye altında toplanmaktadır; Görme Yetkisi, Düzenleme Yetkisi ve Silme Yetkisi

Rol Tabanlı İzin Sistemi

Her kullanıcı için ayrı ayrı izin düzenlemesi yapmak yerine, roller tanımlanarak izinler rollerle ilişkilendirilir ve kullanıcılar da rollere atanır
İçerik Yönetimi
"İçerik" kavramı, Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğünde bir şeyin içinde bulunanların bütünü, muhtevası olarak tanımlanmaktadır Elektronik ortamda içerik, sayısal bilgi birimidir; Metin, ses, görüntü, grafik, belge, kayıt, video vb her bilgi içeriktir
İçerik yönetimi sayısal bilginin bütününü oluşturma, yayınlama, düzenleme, paylaşma, depolama ve raporlama süreçlerini içerir Bu süreçleri kolaylaştırmak üzere veritabanı altyapısı üzerine kurulan sistemlere İçerik Yönetim Sistemleri denir
İletişim Yönetimi
Raporlama ve Analiz
Verimlilik
Güvenlik
Esneklik
Performans
Ölçeklenebilirlik
Odemir 11:45, 21 Temmuz 2010 (UTC)

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com