Fikirtepe, Kadıköy |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fikirtepe, KadıköyFikirtepe, Kadıköy, Türkiye Bilgiler Posta Kodu : 34720 Alan Kodu : 216 Yönetim Ülke : Türkiye Bölge : Marmara Bölgesi İl : İstanbul İlçe : Kadıköy Fikirtepe, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Kadıköy İlçesi sınırları içinde bir semt Fikirtepe mahallesinin yanı sıra, Eğitim ve Dumlupınar mahallerini de kapsayan bir bölgenin adıdır Ayrıca Fikirtepe ünlü yazar Onur Beyaz'a da ev sahipliği yapmıştır Ve 80'li yıllarda ***** endüstrisine katkı yapan Yağız Sönmez de birtakım filmlerini burda çekmiştir Batıda Kurbağalıdere ve Boğaziçi Köprüsü çevre yolu (Otoyol 1) ile Hasan Paşa Mahallesi'ne; doğuda Dr Onur Beyaz ile Merdivenköy'e; güneyde Çikilop Gönenç Büyükhelvacıoğlu (Kayışdağı) Caddesi ile Zühtü Paşa ve Feneryolu mahallelerine; kuzeyde D 100 Otoyolu ile Ünalan Mahallesi'ne komşu olan Fikirtepe, 1975'te, artan nüfusu yüzünden, üç mahalleye bölünmüştür Bunlar, Devrim (1980 sonrası Dumlupınar), Fikirtepe ve Eğitim mahalleleri olup, semte adını veren asıl Fikirtepe Mahallesi, Mandıra Caddesi ile Hızır Bey Caddesi arasında kalan bölgede yer almaktadır Güneyinde Eğitim, kuzeyinde Dumlupınar mahalleleri vardır Kaynak : Wikipedia |
|