Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
jacques, molay

Jacques De Molay

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jacques De Molay

Jacques de Molay

Jacques de Molay (1249-1314)

Tapınak şovalyelerinin 23 ve son Büyük Üstadı?dır Tapınak Şovalyelerin tarikatının kurucusu ve ilk Büyük Üstadı Hughes de Payens?den sonra en çok bilinen Tapınakçıdır 1292?de Büyük Üstad seçildiğinde, Ortadoğu?da haçlı seferlerinden kalan küçük krallıkların hepsi kaybedilmiş, ve bölgede korunacak bir haçlı çıkarı kalmadığı için Tapınakçıların varlığının meşruluğu sorgulanmaya başlamıştı

1300?lü yılların başında Fransa Kralı IV Filip İngiltere ile savaşında büyük bir para sıkıntısı çekiyordu Bu yüzden Tapınakçıları sıkıştırmaya başladı Tapınakçıların Büyük Üstadı Jacques de Molay?dan tarikatın usulsüzlük yaptığı iddiaları ile ilgili açıklama yapmasını istedi de Molay ise bu iddiaları reddetti 13 Ekim 1307?de Filip, tüm Fransız Tapınakçıların aynı anda tutuklanmasını sağladı ve çeşitli suçlardan Engizisyona gönderdi İşkencelerle kendilerine yöneltilen şeytana tapma gibi suçları kabul etmeleri sağlandı Jacques de Molay, 1314 yılında, 7 yıl hapiste kaldıktan sonra, suçlamaları halkın önünde kabul etmeyi reddettikleri için, iki arkadaşıyla birlikte yakılarak idam edilmiştir

Efsanevi rivayetlere göre, Jacques de Molay yakılırken Papa ve Fransa Kralı'na beddua etmiş ve bu ikisi bir yıl içinde ölmüşlerdir Hatta bedduanın tüm Fransız hanedanına yönelik olduğu ve 1793'te 16 Louis'in başı giyotinle kesildiğinde bir Fransız masonun elini kralın kanına daldırıp kalabalığa göstererek "Jacques de Molay, intikamın alındı" diye haykırdığı söylenmektedir
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com