|
|
Konu Araçları |
75yıl, aydın, bilgileri, göktayoğlu, ilköğretim, merkez, muharrem, okulu, vali |
Merkez 75.Yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Aydın |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Merkez 75.Yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez AydınAydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Resimleri - Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Hakkında Tarihçemiz ______Mahallemiz Antik kentine ait olan yeri bakımından Aydın Merkez İlçenin kuzeyinde, Topyatağı denilen trapez biçimli kesik bir tepe üzerinde yer alır ______Aydın dağlarının uzantısı arasında eğimli yamaçta eski çağlarda kurulan eski bir mahalledir Antik yerleşimi, bugünkü kent merkezinin 1 km kuzey yamacında Topyatağı mevkiindeki Tralles'tir(Trallieis) ______Kent önceleri tepe üstünde akropel şeklinde kurulmuştur 11yüzyılda Aydın Dağları döneminde "Aşağı Kall" ya da "Aydın Güzelhisar" olarak adlandırılan orta çağ yerleşimi topografya koşullarının daha uygun olması nedeniyle daha sonraları, açık alanlardan bir çayın sürükleyip getirdiği taş yığınlarından oluşmuş bir tepe üzerine alındı Orta Anadolu'ya bağlayan yolun buradan geçmesi nedeniyle ova yönüne doğru yerleşim yapıldı ______Kent Roma İmparatorluğunun güçlü koruması altında ekonomik ticari ve kültürel alanlarda büyük bir gelişme içine girdiler Romalıların yerel kültürünü benimsemeleri, kaynakları , yolları ve ticareti geliştirmeleriyle yöredeki antik kentler özellikle (mahallenin) Tralles kalkındı ______1176 da Sultan Kılıç Arslan Bizans İmparatoru RManuel Caunene karşı kazandığı zaferin ardından Batı Anadolu'ya ve Menderes boylarına girerek Antiocheia (Başaran) ve Trallesi (Aydın)kalelerini aldı ve Ege kıyılarına kadar 1187 de Kılıç Arslan tekrar yöreye geldi 12Yüzyıl sonunda Sultan Gıyaseddin Keyhusrev Menderes Vadisindeki Bizans kalelerini tekrar aldı Antik çağda Tralles olarak bilinen ve Türkler tarafından alındıktan sonra Güzelhisar adını alan kent, beyliğin orta yerinde önemli bir coğrafyada bulunuyordu ______Mahallemiz,büyüklü küçüklü kiremit damlı, bahçeli, tarihi camili bir mahalledir Kent Cumhuriyet döneminde planlı olarak gelişmiş olmasına karşın, özellikle eski sokak ve geleneksel planlı evlerin olduğu da görülür Günümüzde yalnız Gymnasionun etkileyici sayılabilecek izleri kalmıştır Ayrıca, kente su getiren The Baiton (İkizdere) ve Evdonos(Tabakhane) su yollarına ve kemerlere ait kalıntılar bulunmaktadır ______İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Aydın Müzesi ile dünyanın çeşitli müze ve özel kolleksiyonlarında Tralles antik kentine ait çeşitli arkeolojik eserler bulunmaktadırKeryatid Epheb ve Nyphe gibi heykeller Tralles heykeltraşçılık okulunun günümüze ulaşan en güzel örneklerinden birkaçıdır ______Mahallemizde Cihanoğlu Camii ve külliyesi 18Yüzyılda Cihanoğlu Abdülaziz tarafından 1756 da yaptırılmıştır Türk-Barok mimarisinin önemli örneklerindendirMedrese , türbe, çarşı ve çeşmeleriyle bir külliye durumundadır Barok süslemeli mermer şadırvanı dikkat çekicidir ______Tarihi yapıtlardan birisi de kemer kavşağı yakınında Cihanoğlu Mehmet Bey çeşme ve hazinesidir (1720-1721) ______Antik çağlarda çevresi sularla korunan Tralles kentinden günümüze ulaşabilen eser sayısı çok azdır Halk arasında ?Üç Gözler? olarak bilinen yapı Gymnasion'dan kalabilen saadet tonoz, ayrıca kuzeyde tiyatroya ait bir kalıntı (Caved) bulunmaktadır Geçen yüzyılda burada stadyum, tiyatro, agora ve MS3Yüzyıla ait Gymnasion kalıntıları Hacı Halil Efendi adlı bir kişi tarafından antik yapıların taşları sökülmüştür ______Mahallemizde tahminen 12000 kişi yaşamaktadır Ekonomisi, genel olarak işçi kesimi olduğu için geçimlerini inşaatta çalışarak sağlarlar Sosyal yaşantı bakımından alt kesim tabakasını teşkil eder ______Eğitim oranı %75 kadardır Yapılaşma çok ileri düzeyde değildir Yerleşim yerleri tamamen sit alanı içindedir ______Aydın İli Mesudiye Mahallesinde resmi kurum ve kuruluş olarak sadece okulumuz olan MERKEZ 75YIL VALİ MUHARREM GÖKTAYOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU'dur Okulumuz 14 Şubat 2000 Pazartesi günü açılmıştır O günden itibaren de eğitim-öğretime devam etmektedir 14 Şubat 2000 Pazartesi günü açılmıştır O günden itibaren de eğitim-öğretime devam etmektedir Okulumuz normal öğretim şeklinde eğitim vermektedir Müdür yardımcısı sayısı 1, sınıf öğretmeni sayısı 12, branş öğretmeni sayısı 15'dir Okulumuzda öğrenci mevcudu 536'dır Ve okulumuzda 22 derslik , 1 fen laboratuvarı, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 toplantı salonu ve 1 kütüphane bulunmaktadır VİZYONUMUZ Öğrencilerin hevesle, koşarak geldiği, teknolojinin her öğrenci tarafından iyi derecede kullanıldığı, öğrencinin kendini değerli ve önemli hissettiği, velilerin, öğrencilerin memnuniyetlerinin sağlandığı çalışanların mesleki doyuma ulaştıkları, Aydın'da önder ve örnek bir 75YIL VALİ MUHARREM GÖKTAYOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU olmaktır MİSYONUMUZ Öğrencilerin hevesle koşarak geldiği, teknolojinin her öğrenci tarafından iyi derecede kullanıldığı, öğrencilerin kendilerini değerli ve önemli hissettiği, velilerin, öğrencilerin memnuniyetlerinin sağlandığı, çalışanların mesleki doyuma ulaştıkları, Aydın'da önder ve örnek bir 75 Yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu olmaktır Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Aydın Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Merkez 75yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: AYDIN / MERKEZ Adı: MERKEZ 75YIL VALİ MUHARREM GÖKTAYOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: MESUDİYE MAHALLESİ ŞERBETÇİ CADDESİ NO:20 Telefon Numarası: 2562148690 Faks Numarası: 2562129829 E-mail Adresi : 966366@mebk12tr Web Adresi: Merkez 75Yıl Vali Muharrem Göktayoğlu İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|