Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, ilköğretim, izmit, kaptan, kocaeli, okulu, yahya

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Bilgileri İzmit Kocaeli

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Bilgileri İzmit Kocaeli

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Hakkında - Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Tanıtım - Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Resimleri - Yahya Kaptan İlköğretim Okulu İletişim

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Kocaeli İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yahya Kaptan İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yahya Kaptan İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yahya Kaptan İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Yahya Kaptan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Yahya Kaptan, (1891-9 Ocak1922) Türk asker, Kuvay-ı Milliye komutanı 1891"de Makedonya"nın Köprülü(Veles) kasabasında doğdu 21 yaşındayken amcasına saldıran bir Bulgar’ı öldürüp dağa çıktı Müslüman Türk köylerine saldıran Sırp ve Bulgar çetelerine karşı kendi çetesini kurarak savaştı Her çete reisi gibi Kaptan lakabını aldı Balkan Savaşı çarpışmalarına katıldı I Dünya Savaşı"nda gizli haber alma örgütü Teşkilat-ı Mahsusa"dan, örgüte katılma teklifi gelince hemen kabul etti Teşkilat-ı Mahsusa’da bulunduğu sürede iki görev üstlendi İlkinde, Sırplara karşı sabotaj eylemleri gerçekleştirdi İkincisinde ise Halil Paşa’nın Irak cephesindeki mücadelesinde, Arap aşiretlerinin çöl çeteciliği taktiğine, karşı-çeteci eylemler üretti İttihat ve Terakki’nin ünlü silahşörü Yakup Cemil ile Irak Cephesi’nden dönerken tanıştı ve yeni bir kabine kurmak için başlattıkları mücadelede tutuklanıp yargılandılar Yakup Cemil idam edildi, Yahya Kaptan ise Irak’a sürgüne gönderildi

IDünya Savaşı bittiğinde, Osmanlı orduları merkeze çekilirken, Yahya Kaptan da İstanbul’a geldi Ama Teşkilat-ı Mahsusa dağıtıldığından İstanbul’da kalamadı Eski İttihatçıların kurduğu gizli örgütlerden en önemlisi olan Karakol Cemiyeti’nin Menzil gurubuna katıldı Yenibahçeli Şükrü Bey liderliğindeki Menzil Gurubu, Anadolu’da başlaması olası mücadeleye malzeme ve insan aktarımını sağlamak için Kocaeli Yarımadası’nı kontrol altında tutmayı amaçlamıştı

Dağınık birlikler toplanarak başına Yahya Kaptan getirildi, Kurtuluş Savaşı başlarında Mustafa Kemal ile ilişki kurdu ve onun direktifleri, İstanbul"daki Karakol Cemiyeti"nin de yardımlarıyla İstanbul"dan Anadolu"ya geçmek isteyenlere yardım etti Gebze"de Kuvay-ı Milliye"yi örgütleyerek İstanbul-Kocaeli yöresinde çeşitli eylemlere girişti İstanbul"da Bekirağa Bölüğü"nü basarak Halil (Kut) Paşa, Şadi Bey ve Talat Bey"in kaçırılmasını sağladı Aralık 1918’de Tavşancıl"da konuşlanmış, Ahırkapı (İstanbul) Cephaneliği Baskını, Darıca Un Deposu Baskını, Rum çetelerinin imhası gibi önemli hizmetler yapmıştı İstanbul Hükümeti kuvetleriyle Tavşancıl"da girdiği çarpışmada yakalandı ve 9 Ocak 1920"de başı kesilerek öldürüldü Adı İzmit"te pek çok yere verilmiş ve öldürüldüğü yere dönemin belediye başkanı Salih Gün tarafından anıtı dikilmiş ve mezarı düzenlenmiştir

Okulumuz Toplu Konut İdaresi tarafından yapılmış olup 1992 yılında Eğitim-Öğretime 17 derslikle açılmıştır

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YAHYA KAPTAN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: YAHYA KAPTAN MAHALLESİ AKKAVAK CADDESİ
Telefon Numarası: 2623110072
Faks Numarası: 2623111635
E-mail Adresi:
Web Adresi: -

Yahya Kaptan İlköğretim Okulu Resimleri:

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr

Okul hakkında daha fazla bilgi için:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com