Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, bölge, espiye, giresun, hasan, ilköğretim, okulu, yatılı, yücel

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Espiye Giresun

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Espiye Giresun

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Tanıtımı - Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Erişim Bilgileri - Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Resimleri

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Giresun Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: HASAN ALİ YÜCEL YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU
Adresi: Adabük MahEspiye
Telefon Numarası: 4546113966
Faks Numarası: 4546114493

TARİHÇE

1949 Yılında çevre sakinlerinden Şaban ŞENTÜRK adlı vatandaştan alınan 500 m2 arsa üzerine, 2 derslikli olarak Adabük İlkokulu adıyla inşa edilmiştirAynı binaya 1957 Yılında 3 derslik daha ilave edilerek,1987 Yılına kadar eğitim-öğretime 5 yıl süreli eğitim veren Adabük Mahallesi İlkokulu olarak işlevini sürdürmüştür

1987 Yılında Sosyal Dayanışma Vakfı Tarafından bitişik arsa üzerine öğrenci yurdu olarak yapılan 3 katlı bina ile yan yana hizmet veren okul,1997 Yılında zorunlu ilköğretimin 8 yıla çıkarılmasıyla ,49 yıllığına MEB tarafından kiralanan bugünkü hizmet binasına taşınmıştır

Okulun adı, Hasan Ali Yücel Pansiyonlu İlköğretim olarak değiştirilmiş ve eski 5 derslikli bina yıkılarak okul bahçesine katılmıştır9 Yıl 200 yatak kapasiteli PİO olarak eğitim öğretime devam eden okul, 2006-2007 eğitim-öğretim Yılından itibaren 15 derslikli ve 200 yatak kapasiteli YİBO olarak eğitim öğretime devam etmektedir

Öğretim Şekli : Normal Öğretim

Öğrenci Durumu : Gündüzlü - Yatılı Karma

Okuttuğu Yabancı Dil : İngilizce

Fiziki Özellikleri :

Okul binası 3 katlı, kuzey-güney ,doğrultusunda betonarme olarak yapılmıştır

ZeminKat : 2 bölüm olarak planlanmış,1bölümde, binanın kuzey tarafında mutfak,yemekhane, depo, soğuk hava deposu ve personel tuvaleti , 2 bölümde ise, kalorifer dairesi,çamaşırhane bulunmaktadır 1Katta : 5 derslik,5 küçük 1 büyük idare odası,5 kabinli tuvalet ve 5 kabinli banyo vardır Bu bölümlerin 4 ü derslik,1 tanesi fen laboratuarı, diğer odalar sırasıyla idare, öğretmen odası ve rehberlik servisi olarak kullanılmaktadır

2Katta : 11 derslik,5 kabinli tuvalet,lavabo ve 5 kabinli banyo bulunmaktadır

3Katta : 11 bölümlü yatakhane bulunup,9 tanesi öğrenci yatakhanesi,1 tanesi depo ve 1 tanesi belletici öğretmen yatakhanesi olarak kullanılmaktadırYatakhane bölümü ara salonundan bölünerek 2 koğuşu kız yatakhanesi olarak düzenlenmiş olup, tuvalet ve banyo kızlar bölümünde bulunmaktadır Erkek öğrenciler banyo ve tuvalet ihtiyaçları için alt katı kullanmaktadırlar

Bu Güne Kadar Okul Müdürlüğü Yapan Eğitimcilerimiz :

Saffet KASAPOĞLU, Seyfullah SEZER, Bahri GENÇ, Arif ULUSOY, Ali Rıza TORLAK, Ergin KOÇ, Kudret MINAK, Ali Kemal AKKAYA, Abidin KÜÇÜKHASAN , Ahmet DEMİR, Orhan BALIK

Şube ve Sınıf Sayıları : 15 derslik ve 15 şube vardır

Laboratuvar Durumu: 1 Fen laboratuarı,1 bilgisayar sınıfı vardır

Okul ve Sınıf Kitapıkları : Öğrencilerimizi günlük kullanabileceği edebi ve başvu- ru kaynağı bakamından zengin okul kütüphanesi ve ayrıca sınıf kitaplıkları mevcuttur

İş Atölyesi : Fiziki yetersizlik nedeniyle iş atölyesi açılamamıştır

Sosyal Faaliyetler : Spor faaliyetleri için, voleybol-basketbol sahaları mevcut olup, futbol için şehir stadı kullanılmaktadırGösteri ve öğrenci etkinlikler için,yemekhanedeki sahne kullanılmaktadır

Bahçe Alanı ve Çevre Düzeni :Okulun toplam kullanım alanı 4700 m2 olup, 820 m2 lik bölümüne okul binası yapılmıştır Bahçenin yarısı oyun sahası olarak ayrılmış,yaklaşık di- ğer yarısı çam ağaçları ile kaplı olup,yine öğrencinin oyun sahası alanı içersindedir

Yönetici Sayısı :1 Müdür, 1 Müdür baş Yardımcısı, 2 Müdür yardımcısı

Öğretmen Sayısı :Okulda,1 Türkçe,2 Matematik, 1 Fen,1 Sosyal Bilgiler, 1 İngilizce, 1 Din Kültürü Ahlak Bilgisi,1 Resim,1 Beden Eğitimi,1 Ev Ekonomisi, 1 Bilgisayar,1 Rehber ve 6 sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 18 öğretmen bulunmaktadır

Personel Durumu :4 kadrolu hizmetli ve 1 şoför vardır

mebgovtr/

wwwwebrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com