|
|
Konu Araçları |
bilgileri, çanakkale, gelibolu, hakimiyeti, ilköğretim, milliye, okulu |
Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Bilgileri Gelibolu Çanakkale |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Bilgileri Gelibolu ÇanakkaleHakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Hakkında - Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Tanıtımı - Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Resimleri Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu Çanakkale Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Hakimiyeti Milliye İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / GELİBOLU Adı: HAKİMİYETİ MİLLİYE İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ALAEDDİN MAHHAKKI AYRAN DEDE SOKAK NO:22 GELİBOLU Telefon Numarası: 2865661051 Faks Numarası: 2865662078 Tarihçe: Eskiden şimdiki Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu karşısında bulunan okulumuz binasının ne maksatla ve hangi tarihte yapıldığı bilinmemektedir Bir salon şeklinde Türkler tarafından yaptırılan ve Üç Köprüler Okulu adı ile anılan binada 70-80 yıl üç sınıflı okul şeklinde çalışmalar sürdürülmüştür 1920 Yılında Gelibolu vilayet olduğunda okul için de yapılan tadilatla 2 derslik ve 1 öğretmen odası şeklinde getirilmiştir TBMM açılış yılı olduğundan, Vilayet Daimi Encümenince okulumuza Hâkimiyet-i Milliye adı verilmiştirOkul uzun yıllar bir ve iki öğretmen kadrosu ve 35-40 öğrenci ile öğretimini sürdürmüştür1957 yılında ana yolların genişletilmesi nedeniyle okul binasının yeri istimlâk edilerek, okul yıktırılmıştır Eğitim ve öğretim geçici olarak Namık Kemal İlkokulu'nda sürmüştür 1964 yılında yeni garajın karşısında eğitim-öğretime devam etmiş olup; 2004-2005 eğitim-öğretim yılında Aladdin Mah Hakkı Ayran Dede Sokak No 22'de yeni yapılan okulumuza geçmiştir Okulumuz Gelibolu' da açılmış en eski okuldur Detaylı Bilgi için Tıklayınız webrehberibiz |
|