Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alipaşa, bilgileri, çorlu, ilköğretim, okulu, tekirdağ

Alipaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Çorlu Tekirdağ

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alipaşa İlköğretim Okulu Bilgileri Çorlu Tekirdağ

Çorlu Alipaşa İlköğretim Okulu Hakkında - Alipaşa İlköğretim Okulu Tanıtımı - Alipaşa İlköğretim Okulu Erişim bilgileri - Alipaşa İlköğretim Okulu Resimleri

Alipaşa İlköğretim Okulu Tekirdağ Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Alipaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Alipaşa İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Alipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Alipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ALİPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Nusratiye MahStadyum Arka Aralik Spor Sk

Telefon Numarası: 2826511166
Faks Numarası: 2826544702

Tarihçe

Okulumuzun ilk defa açıldığı bina, Omurtak caddesinin İstanbul yönünde Yunanlılar zamanında Cabbaryan adında zengin bir Ermeni avukatın konağı idi Rumlar buradan gittikten sonra bina Milli Emlak'a geçmiştir Üçkatlı ve ahşap olan bina sırasıyla 1934 yılında Tümen, 1936 yılına kadar Kolordu karargahı Olarak kullanılmıştır Sonra da generallere oturmak üzere ayrılmıştır
1949 yılında okullarda öğrenci sayısı artınca generaller burasını boşaltmış bulunduğundan zamanın İlköğretim Müdürü Emin TOKSÖZLÜ'nün gayretiyle
bina, Milli Emlaktan Özel İdareye alındı ve tamir edildi İçinde değişiklikler yapıldı
Sıra ve yazı tahtası veliler tarafından sağlandı
17 Ocak 1950 yılında öğretime başladı Okulun İlk adı İstiklal Okulu iken encümen kararı ile ALİPAŞA'ya çevrildi
407 Öğrenci, 9 öğretmen ve 1 müdür ile 29 Ekim 1962 de bu binadaki tedrisatına son vererek ÇORLU Okul Yaptırma Derneği tarafından yaptırılmış olan bugünkü binasına
Taşınmıştır Bina iki katlı olup, ikinci kat köy çocuklarını barındırma ve yüksek tahsil
Yaptırma Cemiyetinin yurdu olarak kullanılmaktaydı
31Mayıs 1970 tarihinde bukatı da Alipaşa İlkokuluna devir teslim edildi
Okulun ilk açıldığı bina yıkılmış, yerine şimdiki astsubay gaziosu ve ordu evi
Yapılmıştır
Okulun ilk açıldığında Müdür Hasan CAN idi Sırasıyla İbrahim BAYBURT,
Mustafa YAVUZ,Feride TUNA,Fehmi SERTELLİ,Mustafa VURAL,Akif GÜL,
Recep ÖZMEN ve İzzettin TUNCER müdürlük yaparak emekli olmuşlardır
Halen Okul Müdürü Mustafa KURTULUŞ'tur
Okulumuzun 18 sınıf öğretmeni,2 anasınıfı öğretmen,15 branş öğretmeni, 1 müdür,2 müdür yardımcısı bulunmaktadır
Ve 1005 öğrenci mevcudu ile ikili öğretim yapmaktadır

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com