|
|
Konu Araçları |
arslan, cumhuriyet, ilköğretim, karaman, nihat, okulu |
Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Karaman |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu KaramanKaraman Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Hakkında - Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Tanıtım - Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu Resimleri - Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu İletişim Bu tarihte adı Larende Rüştiye Mektebidir 1889 yılında adı Mitat PAŞA İptidaisi olur, öğrenim süresi 6 yıldır1913 yılında adı Karaman Erkek İptidaisi ‘dir Tek katlı ahşap bir binadır1925 yılında adı CUMHURİYET İLKOKULU olur Bahçesi demirle çevrili olduğundan halk arasında Demirli Mektep ve Çukur Mektep olarak anılır 1946 yılında bina yıktırılarak Karaman halkının yardımı ile iki katlı 6 derslikli okul yapılır Bu binada 12 Ağustos 1981 yılında, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tamamen yanar 30 Aralık 1984 yılında bugünkü bina hizmete açılır13 Mart 1985 yılında okulun çok yakınında bulunan Güneş İlkokulu ile bakanlık oluru sonucu birleştirilir4306 sayılı yasa ile CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU adını alır Fakat binamızın yetersizliği nedeniyle 5 Sınıfa kadar eğitim verilebilmiştir 13 Mayıs 2006 Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç Dr Hüseyin ÇELİK’in katılımıyla hayırsever vatandaşımız Lütfi ARSLAN babası adına yaptırılacak olan 15 derslikli ek binanın temeli atılmıştır 2007 yılında ek binanın hizmete girmesiyle okulumuzun adı Cumhuriyet Nihat Arslan olarak değiştirilmiştir İletişim Bilgileri OKULUN ADI : Cunhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu KURUM KODU : 582317 TELEFONU : 2134141 ADRESİ : Seki Çeşme MahAhmet Hilmi Birand Cad No:17 Karaman Web Site : http://www70cumhuriyetk12tr/ biz - wwwmebgovtr |
|