|
|
Konu Araçları |
mavi gözleri çakmak çakmaktı, sergisi |
&Quot;Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı&Quot; Sergisi |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot;Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı&Quot; Sergisi"Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı" sergisi Fotoğraf sanatçısı Yusuf Uygan Atatürk konulu fotoğraf sergisi açtı Saraçlar Caddesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, Uygan'ın solarizasyon yöntemiyle siyah beyaz fotoğrafları stüdyo ortamında renklendiriliş 70 eseri yer alıyor Uygan, açılışta yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili eserlerini Edirne'ye getirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi ''Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı'' adlı sergiyi yedinci kez Edirne'de açtığını belirten Uygan, şöyle devam etti: ''Bu sergi Edirne'nin ardından Denizli'ye gidecek Artık eserler benim olmaktan çıktı Sanatseverlerin hizmetinde Ben, sadece davet edildiğim yere gitmek zorunda hissediyorum Şu anda ülke bütünlüğünü bozmak için dışardan kaynaklanan bir oyun var Bu oyunu bozacak yine Türk halkıdır Ben her yurttaşımızın Mustafa Kemal olmasını istiyorum Yani Mustafa Kemalci değil, Atatürkçü değil, Atatürk ve Mustafa Kemal olması gerektiğini düşünüyorum'' Sergi, 3 Mayıs'a kadar gezilebilecek AA |
|