Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ispanyol, merdivenleri, ümit

İspanyol Merdivenleri - Ümit Seven

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İspanyol Merdivenleri - Ümit Seven

· Basım Tarihi : 02 - 2009
· ISBN : 978-605-4034-92-5
· Sayfa Sayısı : 120

"TINGIR MINGIR BİR YOLCULUK sonrasında bir başıma kalakalmıştım kuşette
Sadece rayların biteviye gürültüsüne karışan sıra dışı bir sessizlik vardı
Gece, elinden tuttuğu hayallerimle beraber sırra kadem basmıştı ve ben yerini yurdunu bilmediğim yeni bir günün sabahında saçma düşüncelere zihnimde yer vermek istemediğimden daha mantıklı düşünmeye çalışıyordum

Port Bou'da treni değiştirip Barselona'ya gidecektim
Bu hayalet trende sanki bir ben vardım Bıçak kadar keskin, ezici bir yalnızlıkla baş başaydım
Herkes gitmişti Strasbourg istasyonundan üç durak sonra binen o Fransız adamın"

Yazar, kâh köhne kâh gıcır gıcır bir trendeki II Mevki yolcusunun romanesk tadındaki anılarını kendine özgü üslubuyla dile getirmiş

Eylül akşamlarının desen desen ışıltısı çökmek üzereyken terk ettiği Avrupa'nın güngörmüş şehirlerinde, yeknesak günlere nispet yaparcasına bir bahar kelebeği neşesi içinde güle oynaya zamanını geçiriyor; Madrid'in gettosu 'Lavapies' muhitinin arasına karışıyor, yosma bir kadına benzettiği Paris'in insanı yoldan çıkaran güzelliğine gıpta ediyor, suda boğulan kent Venedik'te rakı sofrasına tanıklık ediyor, Selanik'te ise eski bir dostla kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor

Cebindeki bir bilet ile hayallerinin altında, rayların kıyısında geçen yolculuk sonrası "dünyanın tadı gördükçe çıkıyormuş üstadım, gideceksen durma git" diyerek de cüretkâr şekilde trenle Avrupa yolculuğuna çağırıyor bizleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com