&Quot;Lâ&Quot; - Nazan Bekiroğlu |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
&Quot;Lâ&Quot; - Nazan BekiroğluNazan Bekiroğlu - "Lâ" Sonsuzluk Hecesi Sayfası :384 Baskı :2008-İSTANBUL İnsanın bütün halleri Âdem’de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmiştiBu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadım, anlatmaya kalkışamadımNe zaman ki, kalmak için değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız, kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde, Âdem’le Havva’nın yanına bir de Habil’le Kabil’i ekledim O zaman anladım anlatma zamanının geldiğiniHikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ İLLÂ, dedimBir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim Her şey gizli Benim bildiğimse: Gizli bir hazineydi; görünmeyi bilinmeyi sevdi Sıfırdan zamana, sonsuz ân’dan ânbeân’a, nâ- mevcuddan vücuda, lâ-mekâna, noktadan mükemmele, kelimeden cümleye, emirden vâkiye Muhabbeti aşikâr kuvveyi fiil eyledi OL, dedi OL’uverdi Kün! Bir kaf Bir nun Sonra sükun Lâ ~ |
|