Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, ersavaş, fahri

Çanakkale Çanakkale - Fahri Ersavaş

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Çanakkale - Fahri Ersavaş

Çanakkale Çanakkale - Fahri Ersavaş kitap tanıtımı - kitap özeti

Kitabın künyesi

Çanakkale Çanakkale

(Şiir Antolojisi)

Fahri Ersavaş

Bilgeoğuz Yayınları / Şiir Antolojisi Dizisi

Türkçe

323 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 21 cm

ISBN : 9786054200931

2010

Yayın Yönetmeni : Oğuzhan Cengiz

Hazırlayan : Fahri Ersavaş

Editör : Mustafa Erdem Kafkaslıoğlu

Kitap hakkında

1920 yılında Sakarya'nın Geyve ilçesinde doğdu İlköğrenimini Geyve Kâzımpaşa İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Bursa Tophane Meslek Lisesi'nde,yüksek-öğrenimini ise Ankara'da, şimdiki adı Teknik Eğitim Fakültesi olan Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda yaptı Öğretmenlik mesleğine Edremit'te başladı

Burada dört yıl çalıştıktan sonra Ankara Yedek Subay Okulu'na gitti Okulu bitirince yedek subaylığını Erzincan 3 İstihkâm Alayı'nda yaptı Terhisinden sonra Uşak Meslek Lisesi'ne atandı Burada12 yıl çalıştı 1961 yılında Haydarpaşa Meslek Lisesi'ne tayini çıktıBu okulun dışında Kasımpaşa Denizcilik Lisesi ile Sultanahmet ve Beyazıt akşam tekniker okullarında mekanik dersleri okuttu 1977 yılında kendi isteğiyle emekli oldu Emekli olduktan sonra Denizcilik Lisesi'nde iki yıl daha ücretli olarak derse gitti İki yıl kadar da İstanbul Aydınlar Ocağı'nda idare müdürlüğü yaptı Sonra Carlo-Erba ilâç Fabrikası'na girdi Burada 12 yıl depo şefi olarak görev yaptı Sonra sağlık nedeniyle işten ayrıldı Şiir yazmaya 17 yaşındayken başlayan Ersavaş'ın ilk şiiri 1940 yılında Yeni Mecmua dergisinde çıktı Daha sonraki şiirlerini Yedigün, Yarımay, İstanbul, Varlık, Herhafta, Bayrak, Kaynak, Orkun, Türkeli, Gurbet, Aras, Türk Sanatı, Ötüken, Millî Işık, Toprak, Doğu, Ocak ve Teknik Öğretim dergilerinde yayımladı 1962-1965 yılları arasında "Yeni İstanbul" gazetesinin "Kitaplar ve Dergiler" sütununda haftada bir tanıtma ve inceleme yazıları yazan Ersavaş, son yazdığı şiirlerini Yeni Defne, Çağrı, Size, Yesevî ve Türk Dili dergilerinde yayımlamaktadır

(Tanıtım Bülteninden)

Kitap kapağı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com