Erivan Eğitim |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erivan EğitimEğitim Ülkenin başkenti olması dışında Erivan, aynı zamanda Ermenistan'ın en çok sayıda eğitim merkezine sahip olan yeridir Erivan'da 27 tane ortaokul[85] ve 12 tane sanat okulu[86] bulunmaktadır, ve hepsi Ermenistan Eğitim Bakanlığı tarafından idare edilmektedir Ermenistan'ın en büyük üniversiteleri (hem devlet, hem de özel) Erivan'da bulunmaktadır Ucuz fiyatları ve İngilizce dilinde tıp öğretimi nedeniyle, bu üniversitelerde özellikle Hindistan'dan çok sayıda yabancı öğrenci okumaktadır[87]Erivan Devlet Üniversitesi görüntüsü Erivan'ın en eski üniversiteleri I Cumhuriyet döneminde (1918-1920) kuruldu : Erivan Devlet Üniversitesi (ÔµÕ?Õ? - YSU) 16 Mayıs 1919 tarihinde açıldı ve şimdi yaklaşık 18000 tane öğrenci bu üniversitede okumaktadır[88] 1921 yılında, ülkenin Sovyetleşmesinden önce, Devlet Müzik Konservatuarı açıldı[89] 1930'lu yıllar boyunca birkaç tane Sovyet üniversitesi açıldı: 1930'da Devlet Tıp Üniversitesi (ÔµÕ?Ô²Õ? - YSMU) açıldı[90] 1933'te Devlet Mühendislik Üniversitesi açıldı[91] 1935'te Devlet Dil Üniversitesi açıldı[92] Ermenistan'ın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan etmesinden sonra birkaç tane de yabancı üniversite kapılarını açtı Bunlar: Ermenistan Amerikan Üniversitesi, bağımsızlığın ilanı ile aynı yıl (1991) kuruldu[93] 1997'de kurulan Ermeni-Rus Devlet Üniversitesi'nde, yaklaşık 1600 ikidilli öğrenci okumaktadır Ermenistan Fransız Üniversitesi, 2000 yılında kapılarını açtı[94] Kaynak : Wikipedia |
|