Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitim, elazığ, karakoçan, öğretim

Karakoçan, Elazığ Eğitim Ve Öğretim

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karakoçan, Elazığ Eğitim Ve Öğretim

Eğitim ve öğretim
Okul öncesi eğitim-öğretim faaliyetleri
İlçede okul öncesi eğitim-öğretim faaliyeti yürüten 2 anaokulunda toplamda 200 öğrenci bulunmaktadır
Orta ve lise eğitim-öğretimi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü teşkilatı 1985 yılında ilçede faaliyete başlamıştır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezinde çeşitli mesleki ve bilgilendirici kurslar verilmekte ve bu sayede eğitim düzeyi arttırılmaktadır Halk Eğitim Merkezi'nde verilen kurs ve faaliyetlerden bazıları; Yabancı dil kursları (ingilizce, almanca vb), dikiş-nakış kursları, sınavlara hazırlık (kpss, öss vb) kurslarıdır
İlçe Merkezinde bir devlet lisesi, bir anadolu lisesi, bir İmam Hatip Lisesi ve birde Kız Meslek Lisesi bulunmaktadır Ayrıca 3 adet anaokulu ve 3 adet İlköğretim Okulu bulunmaktadır
Üniversite öğrenimi
İlçede, 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminden beri Elazığ Fırat Üniversitesine bağlı Karakoçan Meslek Yüksekokulu faaliyet göstermektedir Yüksekokulun öğrenci kontenjanı, Bilgisayar teknisyenliği bölümünden ibaret olup 50 kişidir
Özel eğitim-öğeretimi
Karakoçan İlçesi'nde engelli ve zihinsel özürlü çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır Halihazırda tüm hizmetlerin sunulduğu bu merkez ücretsiz olmakla beraber etkin bir biçimde faaliyetlerini sürdürmektedir
Buna ek olarak İlçede 2 adet özel dersane bulunmaktadır Bu dersaneler dolayısıyla son yıllarda İlçede Üniversitelere yerleşme oranları yükselmiş ve ilçe genel eğitim düzeyi oldukça artmıştır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com