Karakoçan, Elazığ Eğitim Ve Öğretim |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakoçan, Elazığ Eğitim Ve ÖğretimEğitim ve öğretim Okul öncesi eğitim-öğretim faaliyetleri İlçede okul öncesi eğitim-öğretim faaliyeti yürüten 2 anaokulunda toplamda 200 öğrenci bulunmaktadır Orta ve lise eğitim-öğretimi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü teşkilatı 1985 yılında ilçede faaliyete başlamıştır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezinde çeşitli mesleki ve bilgilendirici kurslar verilmekte ve bu sayede eğitim düzeyi arttırılmaktadır Halk Eğitim Merkezi'nde verilen kurs ve faaliyetlerden bazıları; Yabancı dil kursları (ingilizce, almanca vb), dikiş-nakış kursları, sınavlara hazırlık (kpss, öss vb) kurslarıdır İlçe Merkezinde bir devlet lisesi, bir anadolu lisesi, bir İmam Hatip Lisesi ve birde Kız Meslek Lisesi bulunmaktadır Ayrıca 3 adet anaokulu ve 3 adet İlköğretim Okulu bulunmaktadır Üniversite öğrenimi İlçede, 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminden beri Elazığ Fırat Üniversitesine bağlı Karakoçan Meslek Yüksekokulu faaliyet göstermektedir Yüksekokulun öğrenci kontenjanı, Bilgisayar teknisyenliği bölümünden ibaret olup 50 kişidir Özel eğitim-öğeretimi Karakoçan İlçesi'nde engelli ve zihinsel özürlü çocuk ve gençlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır Halihazırda tüm hizmetlerin sunulduğu bu merkez ücretsiz olmakla beraber etkin bir biçimde faaliyetlerini sürdürmektedir Buna ek olarak İlçede 2 adet özel dersane bulunmaktadır Bu dersaneler dolayısıyla son yıllarda İlçede Üniversitelere yerleşme oranları yükselmiş ve ilçe genel eğitim düzeyi oldukça artmıştır Kaynak : Wikipedia |
|