Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avusturya, lisesi

Avusturya Lisesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avusturya Lisesi

Sankt Georg Avusturya Lisesi

Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg

Kuruluş
1882

Türü
Özel Lise

Müdür
Franz Kangler

Müdür yrd
Nurhan Şener

Eğitim dili
Almanca, Türkçe

Yabancı diller
Almanca (zorunlu)

İngilizce (zorunlu)

Fransızca (seçmeli)

Latince (seçmeli)

Sınıflar
Hazırlık, Lise 1-4

Öğrenci sayısı
577

Öğretmen sayısı
47 Avusturya Vatandaşı

25 TC Vatandaşı

1 Kanada Vatandaşı

Adresi
Kart Çınar Sokak No 2

34420 Karaköy, İstanbul

Web sitesi
http://wwwsgk12tr/

Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Almanca Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg), İstanbul'un Karaköy semtinde bulunan bir özel yabancı lisedir İdar kadrosunun ve öğretmenlerinin bir bölümü Avusturyalı'dır ve derslerde öğretim dili olarak Almanca'nın yanı sıra Türkçe de kullanılır Eğitim anlayışı ve kalitesi okulun sloganında önemli bir yer tutar ``Unterm Licht der Weisheit lachen wir Deutsche Schule Istanbul aus´´ Bununla beraber, 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde, ders programı dahil okulla ilgili tüm faaliyetler Mill Eğitim Bakanlığı kanunlarına tabidir ve mezun olan öğrencilere Türk lise diploması verilir
1995-96 öğretim yılında başlatılan bir uygulama ile, Türk öğrencilere Türk lise diplomasının yanı sıra Avusturya Abitur'dan bozma olan lise diploması (Matura) alma imkanı da tanınmıştır Bu diplomayı almak isteyen öğrencilerin, okul bünyesinde gerçekleştirilen "olgunluk sınavları"nı başarıyla geçmeleri gerekir Matura diploması alan öğrenciler, Avusturya Yüksek Öğretim Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca, Avusturya'da (ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde) diledikleri üniversitede okuyabilirler
İstanbul'un yanı sıra Prag, Budapeşte, Guatemala ve Papua Yeni Gine'de de birer Avusturya Lisesi bulunur

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com