Avusturya Lisesi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya LisesiSankt Georg Avusturya Lisesi Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg Kuruluş 1882 Türü Özel Lise Müdür Franz Kangler Müdür yrd Nurhan Şener Eğitim dili Almanca, Türkçe Yabancı diller Almanca (zorunlu) İngilizce (zorunlu) Fransızca (seçmeli) Latince (seçmeli) Sınıflar Hazırlık, Lise 1-4 Öğrenci sayısı 577 Öğretmen sayısı 47 Avusturya Vatandaşı 25 TC Vatandaşı 1 Kanada Vatandaşı Adresi Kart Çınar Sokak No 2 34420 Karaköy, İstanbul Web sitesi http://wwwsgk12tr/ Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Almanca Österreichisches Sankt Georgs-Kolleg), İstanbul'un Karaköy semtinde bulunan bir özel yabancı lisedir İdar kadrosunun ve öğretmenlerinin bir bölümü Avusturyalı'dır ve derslerde öğretim dili olarak Almanca'nın yanı sıra Türkçe de kullanılır Eğitim anlayışı ve kalitesi okulun sloganında önemli bir yer tutar ``Unterm Licht der Weisheit lachen wir Deutsche Schule Istanbul aus´´ Bununla beraber, 625 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde, ders programı dahil okulla ilgili tüm faaliyetler Mill Eğitim Bakanlığı kanunlarına tabidir ve mezun olan öğrencilere Türk lise diploması verilir 1995-96 öğretim yılında başlatılan bir uygulama ile, Türk öğrencilere Türk lise diplomasının yanı sıra Avusturya Abitur'dan bozma olan lise diploması (Matura) alma imkanı da tanınmıştır Bu diplomayı almak isteyen öğrencilerin, okul bünyesinde gerçekleştirilen "olgunluk sınavları"nı başarıyla geçmeleri gerekir Matura diploması alan öğrenciler, Avusturya Yüksek Öğretim Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca, Avusturya'da (ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde) diledikleri üniversitede okuyabilirler İstanbul'un yanı sıra Prag, Budapeşte, Guatemala ve Papua Yeni Gine'de de birer Avusturya Lisesi bulunur Kaynak : Wikipedia |
|