Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum Şiirleri |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum ŞiirleriErzurum Karakış, zemheri sende Erzurum Sevdan çok yücedir bende Erzurum Gurbeti bitirdim yüz sürdüm sana Türküdür her dilde, telde Erzurum Savaşta hançeri vurur Erzurum On iki Mart günü gurur Erzurum Diyar-ı Dadaştır tüm yüreklerde Her daim başı dik durur Erzurum Tarım, hayvancılık varın Erzurum Misafirperverdir halkın Erzurum Gelenek, görenek baş tacı sende Saygı, sevgi, hürmet arın Erzurum Aç değildir gözün toktur Erzurum Özlemim gurbette çoktur Erzurum Şan, şeref, haysiyet taşırız kalpte Sende yalan, dolan yoktur Erzurum Suyu soğuk yaylaların Erzurum Çok heybetli tabyaların Erzurum Nur içinde yatsın aziz şehitler, Ulu Nene Hatun’ların Erzurum Damarda dolaşan kanım Erzurum Sen alın yazımsın canım Erzurum Kaldırımlarında yorgun ayaklar Sağım, solum, dört bir yanım Erzurum Şimdi dağlarında güller Erzurum Güllere hasret bülbüller Erzurum Götürün köyüme ölürsem beni Gayri anam figan eder Erzurum Yavuzer, Ergani telde Erzurum Hem Mevlüt İhsani sende Erzurum Vatanın güzide ozan diyarı Sümmani, Reyhani sende Erzurum Davut’ta bağrında yaşar Erzurum Sevinci göğsünden taşar Erzurum Layık süper lige futbol takımın Coştur hep bizleri başar Erzurum Davut Ziya Üzel |
08-19-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum ŞiirleriNazlı Erzurum Eteğinde duman, zirvesinde kar Düşmanına hasım dostlarına yar Tüm dünyaya geniş, bir yüreğe dar Yaylalar içinde nazlı Erzurum, Edalı, işveli, nazlı Erzurum Tarihlerde vardır Erzurum adı, Beşik oldu kültürlere yılmadı, Asla namusuna leke sürmedi Şerefi, şanıyla namlı Erzurum Kederli hüzünlü gamlı Erzurum Diyorlar ki yiğitleri mert olur Yazı serin kışı ise sert olur Görmez isem yüreğime dert olur Şehirlerin, tahtı, tacı Erzurum Dadaşların bahtı acı Erzurum Sevdası var bir yüreğe sığar mı? Rahmet her gün seher ile yağar mı? Erzurum’a bir gün güneş doğar mı? Türkiye’min münbit eli Erzurum Yedi düvel, binbir gülü Erzurum Uzaklardan bir hoş gelir sedası Tey tey diye dadaşımın nidası Bana gelsin başın gözün gadası Sevdan ile dağlar aştım Erzurum Neyleyim ki ayrı düştüm Erzurum Şimdi gitsem dostlar beni bilir mi? O pak belde kucağına alır mı? Garip aşık vatanında ölür mü? Ayrı düştüm yüzüm soğuk Erzurum Yollar uzun, hasret büyük Erzurum Mucip Kına |
08-19-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum ŞiirleriErzurum yurdum Yunusların aşkı dadaş sende yaşar Hacı Ahmet baba Horasanaşan katar Duducu köyünde Tapduk Emre yatar Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Abdurrahman gazin Erzurum’da Çifte kardeşler eteğindeyatmakta Habib baba aynı yurtta nazar etmekte Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Erzurum’da evliyalar bitmedi Abu İsak hatırımdan gitmedi Dumlu baba dağa vermişte adını Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum İbrahim Hakkı HzErzurum yurdu Alvarlı Efe Alvarda otağı kurdu Hasan baba o diyara adını verdi Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Çoban dede arasa tarihi köprüyü kurdu Tekman’la Hınıs’a tarihi bağlantı kurdu Toparlak baba toparlak köyünde divanı kurdu Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Kesik baş derler senin namına Başın bir yerde yatar,gövden bir yerde Evliya Mısri Zinnuni senin yanında Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Rabia hatun kadınları ir şad eden evliya Çakır baba norşen yöresini boğardı nura Ziyaretli köyü ayrı efsane olan bir yöre Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Horasan baba yüksek bir yerde Karanlık ziyaret merkezi yerde Çoban dede arasın üstünde harika yerde Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Narman ortasında yatar Etem baba Hınıs sahip çıkar Şeyh ev dileli dağında Çatlı baba dereli gitti hakkın yolunda Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Süleyman efendi karayazıda divanı kurdu Alacalı şey iğ Yusuf şeriatta ona da uydu Şeyh Abdülkerim,şeyh Resul aynı yolda buldu Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Horasan ereni bir ermişlerle divan kurdu Hakka giden erenler bu vatanı korudu Erzurum da erenlerin mekanı oldu Benim güzel anayurdumbaba yurdum Manevi dinamitlerle dolu Erzurum yurdum Halil Çolak |
08-19-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum ŞiirleriÖğretmen Olmuşum Erzurum' a Daha pek körpe öğretmen olmuşum boylamışım erzurum' u yurt tutmuşum bir küçücük oda imiş konutum altıma bir kilim alsam bir türlü almasam bir türlü borç dert aldım kilimi neyse biraz çeki düzen verdim evime gelen giden eksik olmaz ya diye yaslanmaya bir yastık alsam bir türlü almasam bir türlü yatağa uzanıp hep düşünürüm mektup yazar bazan kitap okurum ne çare ki vakit geçmez bilirim mandolinle bir ezgi çalsam bir türlü çalmasam bir türlü bir faredir çoğu kez sessizliği bozan evin önündeki çeşmeden akan su bazan ara sıra bir kedi gelip arkadaş olan alışsın diye yiyecek versem bir türlü vermesem bir türlü yabancıyım bilemem uşağını elini hişt hişt diye çağırırım birini dilim döndüğünce anlatırım derdimi adını sanını sorsam bir türlü sormasam bir türlü Aman vermez erzurum' un soğuğu hemencik tıkadım deliği kovuğu dumandan görünmez ne sağı ne solu tütmeden yanmayan sobayı yaksam bir türlü yakmasam bir türlü |
08-19-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Şiirleri - En Guzel Erzurum ŞiirleriErzurum'a Dört kapıdan yedi diyar menzile Yollarda vuslatı bulduran şehir Destanlar yazarak düşmana bile Destanlar okutan ey destan şehir Minareler seda, kubbeler yankı Yaparken, Erzurum canlanır sanki Yüreği titriyor buna inan ki İnsanda bitmeyen heyecan şehir Elinde kınası delikanlılar, Bir dadaş tavrıyla dadaş şanlılar Tarihler anlatır, dinleyen anlar Kendini tarihte anlatan şehir Ey Erzurum sisli dağlar gibisin, Ey Erzurum süslü bağlar gibisin Ey Erzurum sesli çağlar gibisin Bu Erzurum yaman en yaman şehir Tos vurur koçları yaylalar şenlik, Benden önce gelmez gelmeyen benlik Her zaman şen diyar, bitmez esenlik Bu şehir bir başka, başka can şehir Yer altında yatan nice ulular Abdurrahman Gazi,Habib Babalar, Ulu Türk, Atatürk hemşehrisi var; Her Türk’e türküce kol açan şehir Türkülere ilham olan Erzurum Ecdattan yadigar kalan Erzurum Gelsin bana derdin belan Erzurum Görenin içinde balacan şehir Türkülere ilham olmuş burası Tartıyla ölçülmez ağır darası, Her şanda ilk başta onun sırası O yüzden zirvesi hep duman şehir Gürsoy Solmaz |
|