Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Karayazı Erzurum |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeniköy Köyü Hakkında Bilgi Karayazı ErzurumKarayazı Yeniköy Köyü - Yeniköy Köyü Hakkında - Yeniköy Köyü Tanıtımı - Yeniköy Köyü Resimleri İlçe: KARAYAZI İl: ERZURUM Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 88 İle Uzaklığı: 99 km İlçeye Uzaklığı: 17 km Rakım: 2220 m Tarihi Köy 1925 te boş araziyken buraya Karasu köyünden Zekeriya ağa -dadaş Zeko-ve aşireti yani muski aşiretinin cemaldin kolu gelip yerleşmiştir köy civar köylerden sonra kurulduğu için yeni köy ismini almştır Kültür Karayazı Yeniköy Köyü Erzurum - Hınıs Karayolu üzerine ulaşımı rahat Nufusun yarısında fazlası genç ama gençlerin çoğu Köyde iş olanakların kısıtlı olması sebebi ile bir çoğu dışarda okumakta okumayanlarda dışarıda çalışmaktadır Köyümüz eski geneliklerine bağlıdır 2007 senesinde köyümüzde yapılan ilköğretim okulu Köyümüze ayrı bir değer katmaktadır Köyüzün en yaşlı insanı ve Köyde herkesin nenesi olan TALİFE nenedir Köyümüzde 2007 senesinde kayıplarımız Firince Nenedir Ayrıca Köyümüzün eğitim durumu Civar köylere göre eğitim sevyesi çok düşüktür 1 tane Fakülte Mezunu, 2 tane 2 yıllık ve çok sayıda lise mezunu vardır köyümüz 1925 senesinde Cafer ve Kardeşi ve olan Akif Çınar Mahkeme Kararı ile Kırgınderede almıştır Altyapı bilgileri Köyde tek derslik okulu vardır Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır,içme suyu şebekesi vardır yalnız bu şebeke köye yetmiyor ayrıca kışın soğuk yüzünden sular donuyor cep telefonu her yerde çekmiyor hata çoğu yerde çekmiyor Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|