|
|
Konu Araçları |
bilgi, erzurum, hakkında, horasan, köyü, mollamelik |
Mollamelik Köyü Hakkında Bilgi Horasan Erzurum |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mollamelik Köyü Hakkında Bilgi Horasan ErzurumErzurum İli Köyleri -Mollamelik Köyü Horasan - Mollamelik Köyü Hakkında Bilgiler - Mollamelik Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 60 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 25810 Alan Kodu 0442 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Erzurum İlçe Horasan Mollamelik, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köy adını sultan 4 murat döneminde almıştır sultan 4 murat emrindeki orduyla sefere çıktığında şu anda mollamelik olan köyün sınılarından geçerken,birliğinde bulunan kağnıların mazıları ve benzeri parçalarının işe yaramaz hale gelmesi sebebiyle,köye tamir maksatıyla gelerek köyde yaşayan Melik isminde ki şahısdan kendilerine yardımcı olmasını istemiştiBu şahısta kendine ait malzeme depolarının kapılarını ardına kadar açtırarak neye ne kadar ihtiyaçları varsa almalarını söylemiş,yapmış olduğu bu yardım ve şahsın çevrede iyi tanınmış ve islami hayat tarzına uygun yaşayan birisi olması hasabiyle sultan 4 Murat han tarafından isminin başına 'molla'sıfatı getirilmiş ve bizzat padişah tarafından taltif edilmiştirİşte bu köy bu hadiseden sonra MOLLAMELİK olarak yad edilmiş ve bu isim köyün adı olmuş ve günümüze kadar ulaşmıştır Kültür çok güzel tandır ekmeği meşhurdur Coğrafya Erzurum iline 99 km, Horasan ilçesine 16 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 587 2000 803 1997 451 Ekonomi tarım hayvancılık ve arıcılık yapılmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Bilal Arslan 1999 - Ali Yüksel Arslan 1994 - Ali Yüksel Arslan 1989 - Ali Yüksel Arslan 1984 - İsmail ARSLAN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur içme suyu şebekesi]] ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|