![]() |
Ardahan Türküleri - En Güzel Ardahan Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardahan Türküleri - En Güzel Ardahan TürküleriArdahan Türküleri ve sözleri Ardahana ait türküler "Tandır Yaptım Terledim" Türkü Sözü Tandır yaptım terledim Çıktım seyran eyledim Dediler yarin gelir Koçu kurban eyledim Odasında halıyım Kıymetli pahalıyım Dostum düşmanım bilsin Ben yarimin malıyım Yük üstünde durayım Seni kimden sorayım Boş mektubu ne edem Gel yüzünü göreyim "Nasıl Metedeyim Ardahan Seni" Türkü Sözü Nasıl metedeyim Ardahan seni Kalem ile seni yazmak isterim Bahar ile açar çayır çimeni Çayırın çimenin gezmek isterim Bir yanın bağ bahçe bir yanın meşe Bir yanın seherle dönmüş güneşe Bir yanın laledir biri menekşe Senin resimi ben çizmek isterim Sana derler Arda Han'ın diyarı Senisin umudumun gölgesi varı Çimende çiçekte oynaşır arı Arda balını ben süzmek isterim Kız gelinin yayların yaylıyor Sürülerin çayır çimen boyluyor Sana gelen senle gönül eğliyor Akıp giden Kür de yüzmek isterim Halayda davulcu ay şabaş diyor Turnalar sesiyle gönül eyliyor Nuri bu sözleri böyle söylüyor Ardahan'a türkü düzmek isterim "Melik Şerif Düzünü 2" Türkü Sözü Melik şerif düzünü Çiçek almış yüzünü Gidek gelin getirek İsak Beyin kızını Oy yandım yandım gelin Aç koynun dondum gelin Küleği alamadım Koyunu sağamadım Deli Şamil gelende Çemberi çalamadım O niye niye niye Öldüm yar diye diye Şamil karakuş oldu Aldı dereye daldı Ağlama Zeynep bacı Çeyizin bana kaldı |
![]() |
![]() |
|