|
|
Konu Araçları |
2010, bilinmesi, gelin, gerekenler, ile, modelleri, sac, saçında |
Gelin Saçında Bilinmesi Gerekenler İle 2010 Saç Modelleri |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Saçında Bilinmesi Gerekenler İle 2010 Saç ModelleriGelin Saçında Bilinmesi Gerekenler ile 2010 Saç Modelleri “En güzel gelin saçı gelinin istediği saçtır” diyecek kadar gelinlerine güvenen ve onlara özel bir kat ayıran İlker Yavrutürk, dünya trendlerini de yakından takip ederek bunları mesleği ile harmanlıyor ve masalların en güzel gelinlerini kendi salonunda en özel günlerine hazırlıyor Kuaförlük mesleğini neden seçtiniz? Baba mesleğim kuaförcülük ve dolayısıyla Kuaför Meslek Lisesi’nde okudum Babamın yanından ayrıldıktan sonra uzun yıllar Etiler’de çalıştım Ardından Kalamış’ta, sonra Suadiye’de ve şimdi de Bağdat Caddesi’nin en büyük salonu olan kendi salonumdayım Aile konseptine ve müşterilerimin rahatlığına çok önem veriyorum Çocuk oyun alanımızdan erkek saç tasarım salonuna kadar her bölümde herkese ayrı hizmet veriyoruz Gelin odası konsepti pek alışık olduğumuz bir durum değil Nereden aklınıza geldi? Bu konseptin fikir babası, Cemil İpekçi’dir Bu bölümü tamamıyla gelinlerimize ayırmış bulunuyoruz Gelinlerimiz bu odada 5 yıldızlı bir oteldeymiş gibi konforlu bir şekilde düğünlerine hazırlanıyorlar A’dan Z’ye her türlü konforunu sağlıyoruz Salonumuzdan en az 4-5 kişi gelinle özel olarak ilgileniyor ve kendisini prenses gibi hissetmesini sağlıyoruz Bu bölümümüz sadece gelinlere özel ve gelinin istemediği kimseyi yukarıya çıkarmıyorum Mesela görümcesini sevmiyorsa girmesine izin vermem Bana söylesin yeter Benim için o özel günde gelinin huzuru, rahatlığı ve buradan mutlu ayrılması çok önemli Sabah erkenden gelip, burada kahvaltısını yapıyor, masajını yaptırıyor, bitki çayını isterse şarabını içiyor Ardından makyajı tamamlanıyor, gelinliği giydiriliyor ve en son ben gelip saçını tarıyorum Yaptığımız saç ve makyajlar 24 saat boyunca kalıcılığını koruyor 2010 saç trendleri hakkında okuyucularımıza neler söyleyebilirsiniz? 2010 ile beraber her şey doğaya dönüyor Sentetik ve yapay şeyler artık tamamen yok oluyor Giydiğimiz kıyafetten, aksesuar ve saç rengimize kadar tamamen doğal bir görünüm kazanmaya başlıyoruz Bu da saçlarda ahşap, kahverengi ve keten tonları demek Tek renk asil saç olarak karşımıza çıkıyor Sentetik kumaşların hayatımıza verdiği zararlardan artık kurtulmaya başlıyoruz Doğayı günden güne zarara uğrattığımız bu devirde doğaya dönüşe şaşırmamak gerek aslında Peki bu doğaya dönüş gelin saçlarına nasıl yansıyacak? İtalya’daki fuarda kumaşları inceleyerek bazı donelere ulaştım Bu sene dümdüz kumaşlar yok Tüm kumaşlarda bir doku var ve doğal olarak bu gelinliklere de yansıyacak Kumaşlarda bir hareket, bir bukle, farklı bir dokunuş olacak Bunları saçta da görmemiz lazım ki bütünleşsin Renkle değil şekillendirmeyle sağlanıyor bu artık Senelerdir maşayla şekil verdiğimiz saçlar yerini kırık fön dediğimiz bir modele bırakıyor Kıvırcık saçlı, uçları tüy tüy olan ve kabaran doğal saçlar artık moda oluyor Beğenmediğimiz saçlarımızın doğal halini artık beğenmeye başlayacağız Doğal saçı biraz yatıştırıp kullanmak artık gözümüze güzel gözükmeye başlayacak Düz saçlı insanlara fırça ile bunu uyguluyoruz Bu da gelin başlarında dolgun saçlar ve dolu dolu enseler demek Yapıştırılmış saçlar artık yok Country tarzı bu sene çok karşımıza çıkacak diyebilirim Gelin saçında en önemli nokta nedir? Saç asla enseye ve tene değmemeli ki saç düşmesin Aksesuarla mutlaka bir hareket veya bir doku sağlanmalı Bu küçük bir saman da olabilir veya kurutulmuş bir papatya da Ayrıca en kötü duvak en ağır duvaktır Mümkün olduğunda hafif duvak seçilmeli Düğün gününden önce bir prova yapılmalı mı? Mutlaka 1 hafta önceden yapılmalı, provasız gelin saçı olmaz Gelinliğin resmini görmem benim için yeterli Bunun dışında saçta ne malzeme kullanılacak onu bilmeliyim Şunu da unutmamalı, en güzel gelin saçı, gelinin istediği saçtır Bir model belirleyip gelmeyen veya aklında bir sürü model olan bir gelin adayı ile son kararı nasıl veriyorsunuz? Gelen gelin adaylarıyla biraz sohbet etmem yeterli oluyor aslında Yaşam standardı, tarzı, kıyafeti ve konuşma diline bakıp ne istediğini anlayabiliyorum İstediğine yakın bir model yaratıyorum ve “İşte bu!” cevabını mutlaka alıyorum Artık bana çok güvenen gelinlerle sık sık karşılaşıyorum, bu da beni çok mutlu ediyor Gelinlik sektörü ile de mesleğiniz gereği ilgileniyor olmalısınız Gelinlerimize bu konuda söylemek istediğiniz detaylar var mı? Dünyada en çok gelin olunan şehirler, Las Vegas ve İstanbul’muş Lasvegas’ta 1 gecede düğünler yapılıyor ama İstanbul’da gerçekten bir merasim var Benim işim görselliğin büyük bir kısmını oluşturuyor, bunun için de tabiî ki takip ediyorum Gelinlik dendiğinde aklıma tartışmasız Pronovias geliyordu Fakat şuanda benim gördüğüm İstanbul’da inanılmaz güzel gelinlikler tasarlayan ve dikişine de bu kaliteyi yansıtan isimler var Ben Pronovias diyerek olayı kapatacak kadar acımasız olamam Maltepe’den Kadıköy’e, Nişantaşı’ndan Fatih’e kadar gezdiğimde inanılmaz modeller görüyorum Ayrıca kullanılan kumaşların kalitesi ve işçilik zaten ortada Bu yaz Bodrum’da İlker Yavrutürk Hair Spa Merkezi açtınız Burada ne gibi hizmetler veriliyor? 7 yıldızlı Babylon Garden Bodrum Spa Residence’da bulunuyor merkezimiz Dünyadaki en son trend “Spa Turizmi”nin Türkiye’deki jet sosyete hizmet veren tek örnek salonu İlker Yavrutürk Hair Spa, saç dibinden saç ucuna hatta kelliğe kadar her şeyin komplike bakımlarla yapıldığı bir saç sağlık merkezi Gelin Dergisi Eylül-Ekim’09, Pınar Yazgan |
|