kelebek (okumadan geçmeyin) |
10-05-2006 | #1 |
mate
|
kelebek (okumadan geçmeyin)>>"Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; >>bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca > >>bedenini bu küçük delikten çıkarmak için > >>harcadığı çabayı izledi > >>Ardından sanki ilerlemek için > >>çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona > >>Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve > >>artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi > >>Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi: > >>eline küçük bir makas alıp > >>kozadaki deliği büyütmeye başladı > >>Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi > >>Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu > >>Adam izlemeye devam etti; çünkü her an > >>kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve > >>bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu > >>Ama bunlardan hiç biri olmadı! > >>Kelebek, hayatının geri kalanını > >>kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla > >>yerde sürünerek geçirdi > >>Ne kadar denese de asla uçamadı > >>Adamın iyi niyeti ve yardımseverliği ile anlayamadığı şey, > >>kozanın kısıtlayıcılığının ve > >>buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için > >>göstermesi gereken çabanın, > >>Tanrı'nın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek >>ve bu > >>sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda > >>uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduğuydu > >>Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır > >>Eğer Tanrı, > >>yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, > >>o zaman bir anlamda sakat kalırdık > >>O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik > >>Asla uçamazdık > >>Güçlü olmak istedim > >>Ve Tanrı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı > >>Bilgelik istedim > >>Ve Tanrı çözmem için sorunlar yolladı > >>Başarı istedim > >>Ve Tanrı bana çalışmam için zeka ve kas gücü verdi > >>Cesaret istedim > >>Ve Tanrı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi > >>Sevgi istedim > >>Ve Tanrı bana, yardımcı olmam için sorunlu insanlar yolladı > >>İyilik istedim > >>Ve Tanrı bana fırsatlar yolladı > >>"İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim > >>Ama ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim" > >>Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, > >>zorlukların tümüne göğüs gerin ve > >>onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin |
|